Vitesse laat fans weer genieten

15 februari 2016 | Van onze AS-redactie

Na vier duels zonder zege is Vitesse eindelijk weer eens als winnaar van het veld gestapt. Voor 15.234 toeschouwers versloeg de ploeg van trainer Rob Maas zaterdagavond in Gelredome het zwakke Heerenveen met 3-0.


Heerenveen bleek voor Vitesse een ideale tegenstander om het geschonden blazoen weer op te poetsen. Met Guram Kasdhia weer in de basis gaf Vitesse aan de hand van de ongrijpbare rechterspits Milot Rashica, die de laatste drie duels door een knieblessure miste, vanaf het begin de toon aan. Op aangeven van Rashica opende Denis Oliynyk in de twintigste minuut de score: 1-0. De Japanner Kosuke Ota bracht een minuut voor rust Valeri Qazaishvili in stelling en dat betekende 2-0.
Die treffer was in feite al de genadeklap voor Heerenveen, dat in Gelredome geen enkele indruk maakte. Na de hervatting vergreep de Friese defensie zich aan Rashica, waardoor Qazaishvili in de 53e minuut vanaf de stip al de 3-0 eindstand op het scorebord kon zetten.
Vitesse klom door de overwinning naar de vijfde plek met 36 punten uit 33 duels. De achterstand op Heracles, de nummer drie op de ranglijst, bedraagt slechts twee punten.

* Foto homepage: Ode van de fans van Vitesse aan aanvoerder Guram Kashia, die zaterdag tegen Heerenveen ten koste van Kevin Diks weer een basisplaats kreeg.
* Ook onderstaande foto ’s zijn van Wil Kuijpers Fotografie

 

13-02-2016: Voetbal: Vitesse v SC Heerenveen: Arnhem      (L-R) Op de rand van de zestien pakt Pele van Anholt 0f Heerenveen - Milot Rashica of Vitesse -Penalty!
Milot Rashica was door de verdedigers van Heerenveen nauwelijks af te stoppen.

 

13-02-2016: Voetbal: Vitesse v SC Heerenveen: Arnhem     Denys Oliinyk of Vitesse werkt de 1-0 binnen en viert zijn feestje met Sheran Yeini of Vitesse - en Kosuke Ota of Vitesse -
Denis Oliynyk (rechts) krijgt na zijn openingstreffer de felicitaties van Valeri Qazaishvili en Kosuke Ota.