Vitesse klaar voor kraker tegen NEC

21 januari 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Vitesse is ondanks een groot aantal afwezigen volgens trainer John van den Brom klaar voor het duel met NEC. “Deze wedstrijd heeft als een rode draad door onze voorbereiding gelopen.”

“NEC in de eerste wedstrijd na de winterstop. Beter kun je niet beginnen. Ik kijk er naar uit”, zegt Van den Brom.
Geheel zorgeloos kan de trainer van Vitesse niet zijn. Kuram Kashia, die in de wedstrijd tegen AEL Limassol tijdens het trainingskamp op Cyprus een enkelblessure opliep, lijkt de derby toch te gaan halen. Over zijn meespelen valt mogelijk pas kort voor de wedstrijd een beslissing. Davy Pröpper, Raio Piiroja, Wimilio Vink en Gio Chanturia zijn door blessures echter zeker niet van de partij. Wilfried Bony en Anthony Annan ontbreken in verband met hun deelname aan de Africa Cup. Van den Brom: “Maar daar kun je niets aan doen. Dan zullen er andere jongens op kunnen en ook moeten staan. We hebben ook niet voor niets een grote selectie en ik moet nog steeds jongens naar de tribune verwijzen.”
Vitesse kan na de zege op NEC in de eerste helft van het seizoen de Nijmeegse ploeg voor de tweede keer verslaan. “Die overwinning in Nijmegen was misschien wel het mooiste moment van de eerste seizoenshelft. Daarom ben ik blij dat we nu weer met deze wedstrijd beginnen”, aldus Van den Brom.
De succesvolle trainer stapt wel af van zijn systeem met 3 spitsen. Van den Brom gaat over op een 2-spitsensysteem en dat is gezien de aankopen meer dan logisch. Topaankoop Jonathan Reis (foto) begint in de basis en krijgt Marcus Pedersen naast zich. De Japanner Mike Havenaar, ook een spits, begint op de bank.
Vitesse – NEC begint zondag in Gelredome om 12.30 uur.

Bron: vitesse.nl