Vitesse kansloos tegen Feyenoord

20 november 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Vitesse staat weer met 2 benen op de grond. De Arnhemse ploeg kreeg zondagmiddag in Gelredome voetballes van Feyenoord: 0-4. Trainer John van den Brom van Vitesse werd door arbiter Bas Nijhuis naar de tribune gestuurd.

Vitesse had zich verheugd op de confrontatie met de kwakkelende Rotterdammers en hoopte het verschil op de ranglijst met Feyenoord te vergroten naar 6 punten.
Het pakte echter geheel anders uit. Feyenoord domineerde en stuurde Vitesse van het kastje naar de muur. Al in de 4e minuut opende John Guidetti de score voor Feyenoord: 0-1. Vitesse had het duel mogelijk nog een andere wending kunnen geven als de verder onzichtbare Wilfried Bony na ruim een kwartier gelijk had gemaakt. Na een pass van Davy Pröpper faalde de Ivoriaan door de bal recht op doelman Erwin Mulder af te vuren.
Voor rust drukten Jordy Clasie (vrije trap) en opnieuw John Guidetti het klasseverschil tussen de 2 ploegen ook nog in doelpunten uit: 0-3. Bij die laatste treffer liep de Rotterdamse aanval over 30 schijven, zonder dat er een voet van een Vitessespeler tussen kwam. Overigens speelde Vitesse door een blessure van Tomas Kalas op dat moment met 10 man.
Na rust besliste Sekou Cissé in de 56ste minuut de wedstrijd na prima voorbereidend werk van Guidetti. Aan die treffer ging wel een overtreding van Cissé op Yasuda vooraf. Van den Brom maakte de vierde official daarop attent, waarna arbiter Bas Nijhuis de Vitessetrainer naar de tribune verwees.
Vitesse hoefde zich overigens niet te beklagen over de scheidsrechter. Voor rust ontsnapte Nicky Hofs aan een rode kaart toen hij de jonglerende Jerson Cabral in het gezicht sloeg terwijl het spel stil lag. Na de pauze mocht invaller Stanley Aborah blijven staan na een forse tackle op de benen van Stefan de Vrij. De verdediger van Feyenoord moest per brancard met een zware enkelblessure worden afgevoerd.
Voor Vitesse was het de eerste thuisnederlaag van het seizoen.