Vitesse kansloos bij OGC Nice

28 september 2017 | Van onze AS-redactie

Vitesse heeft donderdag in de Allianz Arena in Nice niet kunnen stunten. Na de nederlaag in de eerste groepswedstrijd tegen Lazio Roma (2-3) ging de ploeg van trainer Henk Fraser ook onderuit bij OGC Nice: 3-0. 

Persoonlijk fouten leidden al in de eerste helft tot twee Franse treffers. Een ‘slaapmoment’ van Alexander Büttner leidde na een kwartier de openingstreffer in. Na een corner kopte de Braziliaan Dante de bal door, waarna Alassane Pléa, door Büttner volledig uit het oog verloren, van dichtbij raak schoot: 1-0. Nice dicteerde het spel. Op slag van rust profiteerde de thuisclub van een afspeelfout van Thulani Serero. Allan Saint-Maximin onderschepte de breedtepass, klopte Büttner met de bal aan de voet op snelheid en haalde uit. Doelman Marko Pasveer was kansloos op het diagonale schot: 2-0.
Nice wenste zich na de hervatting met het ook op de komende competitiewedstrijd tegen Olympique Marseille niet meer bovenmatig in te spannen. Nadat het duel nog een kwartier was onderbroken wegens lichtuitval, brak die hautaine houding de thuisploeg nog bijna op. Thomas Bruns mocht het spel hervatten met een vrije trap en krulde de bal uiterst fraai over de muur. Doelman Cardinale stond als versteend op de lijn, maar de paal stond een Arnhemse treffer in de weg.
Nice drukte het het klasseverschil in de 81e minuut uit in een derde treffer. Pléa versnelde na een één-twee combinatie en schoot raak in de korte hoek: 3-0. Doelman Remko Pasveer van Vitesse ging daarbij niet vrijuit.
Vitesse staat in groep K na twee duels, net als Zulte Waregem (2-0 verlies bij Lazio Roma) nog op nul punten. Lazio Roma en Nice zijn voor Vitesse en Zulte Waregem een maatje te groot. Op donderdag 19 oktober staat de derde speelronde op het programma. Vitesse speelt dan uit tegen Zulte Waregem.

Na de Europese wedstrijd tegen OGC Nice kan Vitesse zich weer richten op de competitie. Door de mooie overwinning van afgelopen zondag op Ajax (2-1) in Amsterdam staat Vitesse in de eredivisie op de derde plaats met 13 punten uit 6 duels. PSV is koploper met 15 uit 6, gevolgd door Heerenveen met 14 uit 6. Vitesse is zondag in Gelredome gastheer van FC Utrecht. Dat duel begint om 14.30 uur.

* Foto boven: Trainer Henk Fraser van Vitesse (Foto: Wil Kuijpers Fotografie)