Vitesse is het helemaal kwijt

10 april 2016 | Van onze AS-redactie

Vitesse heeft in zijn strijd op weg naar de play-offs om Europees voetbal opnieuw gevoelig puntenverlies geleden. In Gelredome kwam de ploeg van trainer Rob Maar niet verder dan een gelijkspel tegen ADO Den Haag: 2-2.

Met dat punt mocht Vitesse nog heel blij zijn, want de Arnhemse gelijkmaker viel pas in blessuretijd. Invaller Denis Oliynik was de maker van die treffer.
Vitesse was al vroeg in de wedstrijd op achterstand gekomen door een doelpunt van Mike Havenaar, die de bal bij de tweede bal na een corner binnen werkte: 0-1. Aanvoerder Guram Kashia van Vitesse trok de stand tien minuten voor rust weer gelijk. Hij kopte fraai raak uit een vrije trap van Lewis Baker: 1-1.
De manier waarop Vitesse in de 63e minuut weer op achterstand kwam, was zowel koddig als knullig. Aaron Meijers van ADO Den Haag knalde de bal vanaf de middenlijn hoog en blind naar voren. Maikel van der Werff dacht de bal terug te kunnen koppen op zijn doelman Eloy Room, maar de keeper had zijn doel net verlaten: 1-2.
Het gemor onder de 16.298 toeschouwers in Gelredome nam toe en het was een wonder dat Vitesse in blessuretijd nog gelijkmaakte.
Door het gelijkspel liep Vitesse opnieuw averij op in de strijd om een plaats in de play-offs. Na de wedstrijden van zaterdagavond staat Vitesse op basis van een beter doelsaldo nog wel op een zevende plaats met 44 punten uit 30 duels, maar de Arnhemmers moeten PEC Zwolle in punten al naast zich dulden. NEC heeft 43 punten, maar speelt zondagmiddag nog uit tegen FC Utrecht.

* Foto boven: Aanvoerder Guram Kashia viert zijn treffer met Kevin Diks.
* Alle foto ’s zijn van Wil Kuijpers Fotografie.

 

09-04-2016: Voetbal: Vitesse v ADO Den Haag: Arnhem  (L-R) Mike Havenaar of ADO viert zijn doelpunt met zijn teamgenoten
Oud-Vitessenaar Mike Havenaar viert een feestje met zijn ploeggenoten van ADO Den Haag, nadat hij de bezoekers op 0-1 heeft gezet.

09-04-2016: Voetbal: Vitesse v ADO Den Haag: Arnhem  (L-R) Guram Kashia of Vitesse - is Mike Havenaar of ADO - te snel af en scoort
Aanvoerder Guram Kashia kopt raak (1-1) na een vrije trap van Lewis Baker.

09-04-2016: Voetbal: Vitesse v ADO Den Haag: Arnhem  (L-R) Mike Havenaar of ADO - ligt gevloerd Guram Kashia of Vitesse viert zijn doelpunt
Guram Kashia viert zijn feestje, tegenstander Mike Havenaar ligt verslagen op de grond.

09-04-2016: Voetbal: Vitesse v ADO Den Haag: Arnhem  (L-R) Martin Hansen of ADO - Dominique Solanke of Vitesse is net te laat
Dominic Solanke stuit op doelman Martin Hansen van ADO Den Haag.

09-04-2016: Voetbal: Vitesse v ADO Den Haag: Arnhem  (L-R) coach Rob Maas of Vitesse -Coach ADO Henk Fraser -
Rob Maas (links) en zijn collega-trainer Henk Fräser van ADO Den Haag.