Vitesse huurt Atsu van Chelsea

30 augustus 2013 | Van onze AS-redactie

De Ghanese international Christian Atsu (21, foto) komt vrijwel zeker de gelederen van Vitesse versterken. Dat meldt Voetbal International. De Arnhemse club huurt de linkerspits van Chelsea, dat de aanvaller eerder deze week voor ongeveer 3,5 miljoen euro overnam van FC Porto.

Vitesse wordt zo meer en meer het filiaal en opleidingsinstituut van Chelsea. Atsu wordt dit seizoen de vijfde speler die door de Londense grootmacht wordt gestald bij de eredivisionist. Bovendien is de komst van een zesde Chelsea-huurling ook aanstaande. Vitesse hoopt Sam Hutchinson te verleiden naar Arnhem te komen. De 24-jarige verdediger, die bij Chelsea nauwelijks aan spelen toekomt, was vrijdag in Arnhem om even rond te kijken bij de eredivisionist. Afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan Nottingham Forrest. Eerder kwamen al Patrick van Aalholt, Gaël Kakuta, Cristian Cuevas en Luca Piazón op huurbasis van Chelsea naar Arnhem.

Met Christian Atsu haalt Vitesse (tijdelijk) een groot talent in huis. De Ghanees kwam op 17-jarige leeftijd naar FC Porto. Na een jaar in de jeugdopleiding te hebben gespeeld leende de Portugese topclub hem uit aan Rio Ave. In het seizoen 2011 – 2012 speelde Atsu 27 wedstrijden voor die club en hij scoorde daarin 6 keer. Afgelopen seizoen mocht Atsu 17 keer opdraven in de hoofdmacht van FC Porto. Hij trof daarin eenmaal doel.
Chelsea kaapte de Ghanese international deze weg weg voor de neus van Liverpool, Tottenham Hotspur en Cardiff City. Ook die drie clubs toonden belangstelling. Chelsea heeft Atsu blijkbaar toch (nog) niet nodig en stalt de linkerspits nu bij Vitesse.