Vitesse houdt hoop op tweede plek

28 april 2013 | Van onze AS-redactie

Vitesse is nog steeds in de race voor een plaats in de voorronde van de Champions League. De Arnhemse ploeg won zondag in Gelredome met 3-1 van Willem II. De achterstand op PSV en Feyenoord bedraagt met nog twee duels voor de boeg 2 punten.

Vitesse was in de eerste helft veel te sterk voor Willem II. Mike Havenaar opende in de tiende minuut de score, waarna de van een blessure teruggekeerde Wilfried Bony in de 26e minuut op aangeven van Theo Janssen voor 2-0 zorgde.
Na de hervatting was het binnen 15 seconden opnieuw raak. Na voorbereidend werk van Renato Ibarra en Havenaar rondde ‘derde man’ Marco van Ginkel bekwaam af.
Vitesse werd naarmate de tweede helft vorderde steeds slordiger. Tussen de 70e en 72e minuut gaf de thuisploeg twee enorme kansen weg. De eerste keer redde doelman Piet Velthuizen, de tweede keer ging de bal naast.
Voor Vitesse was dat geen waarschuwing, want in de 77e minuut zorgde Genaro Snijders toch voor een Tilburgse treffer: 3-1. Vitesse bleef daarna defensief aanrommelen, maar bleef meer tegentreffers bespaard.
Door de zege is de Arnhemse ploeg nog volop in de race voor een plaats in de voorronde van de Champions League. De ploeg van trainer Fred Rutten speelt nog uit tegen RKC Waalwijk (5 mei) en thuis tegen VVV Venlo (12 mei). PSV (NEC thuis, FC Twente uit) en Feyenoord (ADO Den Haag uit, NAC Breda thuis) hebben op papier een zwaarder programma.

* Foto homepage: Mike Havenaar scoort 1-0. Patrick van Aanholt wijst de Japanner de weg.

* Foto’s: Wil Kuijpers Fotografie


Mike Havenaar viert zijn feestje, nadat hij Vitesse op voorsprong heeft gezet.


Wilfried Bony krijgt de bal op een presenteerblaadje van Theo Janssen (niet zichtbaar) en scoort 2-0.


Vreugde bij Reanato Ibarra, Marco van Ginkel en Mike Havenaar.