Vitesse haakt af na forse nederlaag

20 februari 2012 | Van onze AS-redactie

Vitesse heeft zondag een flink pak slaag gekregen van FC Twente. De Enschedese titelkandidaat was in Gelredome met 4-1 te sterk voor de ploeg van trainer John van den Brom.

Het was voor Vitesse na de winterstop alweer de vierde nederlaag in 5 wedstrijden. De Arnhemse ploeg verloor daarmee de aansluiting met de eerste 6 ploegen in de eredivisie en lijkt kansloos in de strijd om rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal. De achterstand van Vitesse op Ajax, de nummer 6 van de ranglijst, bedraagt 8 punten.
Leroy Fer zette FC Twente zondag al na 6 minuten op 0-1. Vitesse had daarna pech, toen Wilfried Bony de bal tegen de paal schoot. De thuisploeg claimde ook nog een strafschop, toen Bony onderuit werd getrokken door Peter Wisgerhof.
Een fout van Tomas Kalas leidde in de 65e minuut de beslissing in. De verdediger van Vitesse liet de bal onder zijn voet doorlopen, waarna Luuk de Jong vrij voor doelman Piet Velthuizen fraai afrondde: 0-2.
Na de 0-3 van Ola John kreeg Vitesse een strafschop, nadat Wisgerhof de doorgebroken Bony had vastgehouden. Wisgerhof kreeg voor die actie de rode kaart. Bony knalde de bal vervolgens van 11 meter tegen de lat.
In ondertal zette Chadli de bezoekers op 0-4. Invaller Mike Havenaar tekende voor de 1-4 eindstand.