Vitesse gaat tegen Ajax voor resultaat

3 november 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Theo Janssen keert zaterdagavond terug in de Amsterdam Arena. Met Vitesse gaat de begaafde middenvelder op bezoek bij Ajax. Janssen (foto) kijkt uit naar het duel en sluit een positief resultaat voor Vitesse allerminst uit. Ajax – Vitesse begint vanavond om 18.45 uur.

Mede door de inbreng van Janssen pakte Ajax vorig seizoen de landstitel. Trainer Frank de Boer van Ajax schreef hem voor dit seizoen min of meer af, waardoor de Janssen zijn biezen pakte en terugkeerde naar zijn oude liefde Vitesse. Janssen hoopt de punten mee terug te nemen naar Arnhem. Ajax kan Vitesse wat betreft speelwijze niet verassen. “Want je weet hoe Ajax speelt. Goed positiespel met veel beweging”, legt Janssen voor VitesseTV uit. “Ajax speelt met een spits die meer als middenvelder is dan aanvaller, waardoor er ruimte ontstaat in het centrum en daar moeten we voor waken. We moeten zelf in ieder geval compact spelen, of dat nou op hun helft is of op de onze en in de omschakeling moeten we ze dan verrassen.”
Ook trainer Fred Rutten kijkt uit naar de confrontatie met Ajax. “Ik speel graag grote wedstrijden en ook in de Arena kun je een goed resultaat halen”, zegt Rutten, die het verloren thuisduel met AZ al lang achter zich heeft gelaten. “Als je daar nog mee bezig bent, ben je geen top. Het is spelen en dan ben je er daarna nog 24 uur mee bezig en dan op naar de volgende wedstrijd.”
Bij Vitesse is op Frank van der Struijk na iedereen fit. Rutten kan ook weer een berioep doen op Chanturia, die terug is van een schorsing.