Vitesse en Cambuur scoren niet

6 januari 2017 | Van onze AS-redactie

Vitesse heeft in het Spaanse Orihuela Costa de oefenwedstrijd tegen eerste divisionist Cambuur Leeuwarden gelijkgespeeld. Beide ploegen kwamen vrijdagavond niet tot scoren: 0-0. Vitesse keert na het geslaagde trainingskamp van bijna een week zaterdag terug in Nederland.

 

Vitesse, dat ’s ochtends nog had getraind, begon met Mo Osman op het middenveld aan het duel met Cambuur. Hij stond op de plek van Marvelous Nakamba, die met Zimbabwe deelneemt aan de Africa Cup. Ook Adnane Tighadouini ontbrak op het appel. De linkerspits moest door een blessure op het laatste moment afhaken.
Cambuur ging energiek van start, maar na twintig minuten nam Vitesse het initiatief over. Dat resulteerde direct in een vloeiende aanval over links. Uit een afgemeten voorzet van Navarone Foor kopte Ricky van Wolfswinkel net voorlangs. Het antwoord van Cambuur volgde direct. Oud-Vitessenaar Sander van de Streek kreeg een goede kans, maar hij schoot hoog over. Spits Barto liet ook nog van zich spreken, maar Guram Kashia kon een Friese treffer ten koste van een corner nog net voorkomen. Van Wolfswinkel behoedde Vitesse op slag van rust voor een achterstand door de bal na een inzet van Marvin Peersman van de doellijn te koppen.
Na rust werd het spel er van beide ploegen niet beter op. De achterliggende trainingsweek heeft veel energie gekost en dat was aan het spel te merken. Beide ploegen grossierden in de tweede helft in foutieve passes en balverlies. Invaller Conraad van Cambuur verscheen nog wel oog in oog met Eloy Room, maar de doelman van Vitesse pareerde zijn schot. Vlak daarvoor was Maikel van der Werff nog dicht bij een Arnhemse treffer, maar hij knalde de bal uit een vrije trap net naast. Het gelijkspel was een terechte uitslag.

Opstelling Vitesse: Room; Leerdam, Kashia (80. Miazga), Van der Werff, Kruiswijk (69. Faye); Yeini, Baker, Osman (Koryan); Rashica (80. Van Bergen), Van Wolfswinkel (62. Zhang), Foor.

* Foto boven: Vitesse en Cambuur kwamen in Orihuela Costa.


De selectie van Vitesse is bezig aan de warming up tijdens de training van donderdag.


Lewis Baker geniet even van een rustpauze.


Ricky van Wolfswinkel (links) met Maikel van der Werff en Arnold Kruiswijk (rechts)