Vitesse eindelijk op gang: 5-2

29 januari 2011 | Van onze AS-redactie

Eindelijk weer een succesje voor Vitesse en vooral voor Albert Ferrer, de geplaagde trainer. Zijn ploeg won zaterdag met 5-2 van Roda JC. Net op tijd waarschijnlijk, want een nieuwe nederlaag had de hel doen losbarsten in Arnhem.

Vitesse kwam vroeg in de wedstrijd nog op achterstand na een blunder van Rajkovic, waar Junker van profiteerde: 0-1. De Arnhemmers lieten daarna zien wel degelijk kwaliteit in de selectie te hebben. Eenmaal op stoom draaide de ploeg de score namelijk  met verve om: Marco van Ginkel (2, foto), Matic, Lopez en Babangida tilden de stand naar 5-1. Hempte zorgde tenslotte voor de 5-2.

Haruna Babangida maakte een prima debuut in het Gelredome. Hij had  op de rechtervleugel de voorkeur gekregen boven Dalibor Stevanovic. De kleine Nigeriaan ontpopte zich prompt – samen met Ismaïl Aissati – tot de smaakmaker.

Marco van Ginkel was twee keer succesvol voor Vitesse. De jonge middenvelder stond verrassend als spits in de basis: “Ik sta hier met een goed gevoel. Het is een van de mooiste avonden voor mij in het Vitesse-shirt. Ik was niet verrast dat ik een kans zou krijgen in de spits. Vorige week liet de trainer mij ook invallen in de spits. Ik was wel verbaasd dat ik in de basis begon, maar het heeft goed uitgepakt. De 0-1 viel natuurlijk vroeg in de wedstrijd, maar daarna hebben we als team erg goed gespeeld. We hebben als team geknokt en daar heeft het de laatste wedstrijden nog wel eens aan ontbroken.  Vanavond hebben we het nieuwe Vitesse gezien.”

Opstelling Vitesse: Room; Van der Struijk, Kashia, Rajkovic, Yasuda; Riverola, Lopez, Matic; Babangida (72. Snijders), Van Ginkel (83. Pröpper) , Aissati.