Vitesse doorstaat ‘avondje NAC’

18 december 2010 | Van onze AS-redactie

Vitesse is het ‘avondje NAC’ goed doorgekomen. De ploeg van Albert Ferrer sloot de eerste helft van de competitie af met een 1-1 gelijkspel in Breda tegen NAC. Via Jenner kwamen de Arnhemmers voor rust op voorsprong,  Gudelj  zorgde na rust voor de gelijkmaker.

Vitesse startte met Marco van Ginkel in de basis in plaats van Davy Pröpper. De middenvelder deed het, net als het hele elftal, uitstekend in de eerste helft. De eerste kans was weliswaar voor NAC – Koenders schoot recht op Room na een vrije trap –  maar de Arnhemmers lieten prima voetbal zien. Nadat Stevanovic een prima schot uit de hoek getikt zag en Van der Struijk verrast werd met een vrije schietkans, was het Julian Jenner die na een half uur spelen de verdiende 0-1 op het bord zette. De aanvaller soleerde de zestien in en schoot de bal ineens achter Ten Rouwelaar.

Albert Ferrer gaf vanaf de zijkant aan dat zijn ploeg balbezit moest houden, maar dat ging niet altijd even goed. Mede daardoor kreeg Leonardo in de extra tijd nog een mogelijkheid, maar zijn vlammende schot werd door Eloy Room uit de hoek getikt. Na rust kwamen de spelers in de sneeuw het veld op en terwijl het veld steeds witter werd was het Pedersen die al snel een goede kans kreeg. De steekpass van Aissati was echter net te hard waardoor de Noor er niet bij kon.
NAC kwam in de 58e minuut op 1-1. Vitesse liep te ver naar achteren en uit de draai schoot Nemanja Gudelj de gelijkmaker achter Room. Voor Ferrer het sein om een dubbele wissel toe te passen. Barazite en Snijders kwamen voor Pedersen en Van Ginkel.

In de laatste twintig minuten waren de omstandigheden voor beide teams moeilijk en was er van beide kanten veelvuldig balverlies door het steeds gladdere veld. Tien minuten voor tijd werd het duel zelfs even stilgelegd om de krijtlijnen weer zichtbaar te maken. Het publiek in Breda vond het allemaal prachtig en ging nog even achter de ploeg staan voor de laatste minuten. Dat moest ook doordat Gillisen in de 82e minuut zijn tweede gele kaart kreeg nadat hij Stevanovic randje zestien moest stoppen.
In de rommelige slotfase vielen meer gele kaarten dan kansen. Omdat Snijders nog op de vuisten van Ten Rouwelaar schoot, bleef het 1-1.

Opstelling Vitesse: Room; Kashia, Van der Struijk, Rajkovic, Drost; Aissati, Van Ginkel (68. Snijders), Matic; Jenner (77. Kingston), Pedersen (68. Barazite), Stevanovic.

Bron: Vitesse.nl