Vitesse dichter bij play-offs

12 april 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Vitesse heeft een flinke stap gezet op weg naar de play-offs om Europees voetbal. De ploeg van trainer John vanden Brom won in een teleurstellende wedstrijd in Venlo met 3-1 van VVV. Bij rust leidde Vitesse al met 2-0.

Na een afwachtend begin kwam Vitesse in de 11e minuut op voorsprong. Marco van Ginkel draaide goed weg bij zijn tegenstander en leverde een prima steekpass af op Alexander Büttner, die alleen voor de keeper geen fout maakte: 0-1.
Wilfried Bony zette de gasten in de 26e minuut met een kopbal op 0-2 na een voorzet van Büttner, die bij Vitesse één van de beter spelers was.
Na de hervatting begon VVV beter aan de tweede helft. Yanic Wildschut bracht na een geweldige actie kort na rust de spanning terug: 1-2. In een verder matige wedstrijd kreeg VVV nog een paar kansen, maar de defensie van Vitesse stond, soms met enig geluk, geen treffers meer toe. In blessuretijd counterde Vitesse naar 1-3. Mike Havenaar brak door op links en uit zijn voorzet gleed Nicky Hofs de bal bij de eerste paal in het doel.
Vitesse verstevigde door de zege de zevende plaats op de ranglijst. De voorsprong op NEC en RKC bedraagt met nog 5 duels voor de boeg 5 punten.