Vitesse deelt tik uit aan PEC Zwolle

21 mei 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Vitesse is hard op weg naar de finale van play-offs om een plek om Europees voetbal. De ploeg van trainer Peter Bosz won donderdag met 2-1 bij PEC Zwolle en kan het karwei zondag in Arnhem afmaken. Bij rust stond Vitesse nog met 1-0 achter.

Uitgerekend Maikel van der Werff, de verdediger die volgend seizoen de gelederen van Vitesse komt versterken, zorgde in de eerste helft voor een Zwolse voorsprong: 1-0. Hij profiteerde van balverlies op het middenveld van Davy Pröpper.
Na de hervatting leek PEC Zwolle aanvankelijk door te drukken, maar twee wissels van trainer Peter Bosz van Vitesse in de 63e minuuut zorgden voor de ommekeer. Met Marko Vejinovic voor Joshua McEachran en Wallace voor Zakaria Labyad kwam er meer power in het spel van de bezoekers. Vijf minuten nadat hij in het veld was gekomen scoorde Vejinovic de gelijkmaker. De middenvelder kon van grote afstand ongehinderd uithalen. Doelman Werner Hahn zag er, hoewel de bal onderweg nog werd aangeraakt door een Zwolse verdediger, niet goed uit bij de treffer.
Wallace, de andere invaller, stond in de 74e minuut aan de basis van het tweede doelpunt van Vitesse. De Brazliaan vond Qazaishvili, die na een razendknappe aanname los was van zijn bewaker Van der Werff en de bal strak in de hoek schoof: 1-2.
Guram Kashia was na afloop dolblij. “We hebben goede zaken gedaan”, zei de aanvoerder van Vitesse voor de camera van FOXSports. “De invallers Wallace en Marko Vejeinovic maakten het verschil.”
 
Vitesse kan zondag in Gelredome de klus afmaken. In de finale wacht dan de winnaar van de tweekamp tussen Heerenveen en Feyenoord. De Friezen wonnen de eerste confrontatie donderdag met 1-0. Zondag is in een uitverkochte Kuip de return.