Vitesse blijft ook tegen HSV overeind

10 januari 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Vitesse heeft vrijdagavond in het Sheikh Zayed Stadium in Abu Dhabi gelijkgespeeld tegen Hamburger SV. Het duel met de ploeg van trainer Bert van Marwijk en speler Rafael van der Vaart eindigde in 0-0.

Het was bepaalde geen bloedeloze 0-0, want Vitesse speelde net als een paar dagen eerder tegen VFL Wolfsburg (3-2 winst) een uitstekende wedstrijd. De Arnhemmers konden ondanks het veel betere positiespel het verschil in kwaliteit echter niet uitdrukken in doelpunten. Kansen waren er voldoende voor Vitesse, maar de afronding liet te wensen over.
In tegenstelling tot de wedstrijd tegen VFL Wolfsburg bracht trainer Peter Bosz pas na ruim een uur spelen zijn eerste wissels in. De laatste aanwinst van Vitesse, Bertarnd Traoré, maakte een dik kwartier na rust plaats voor een andere nieuwkomer, Uros Djurdjevic.
Sportief gezien kan Vitesse terugkijken op een zeer geslaagd trainingskamp. De commotie die is ontstaan, nadat Vitesse zonder Dan Mori (niet welkom in de Verenigde Arabische Emiraten) was afgereisd, vormt het enige smetje.
Vitesse hervat op zaterdag 18 januari de competitie in de eredivisie met een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Spits Mike Havenaar is dan nog geschorst en het is allerminst zeker of de aanwinsten Bertrand Traoré en Uros Djurdjevic dan al speelgerechtigd zijn.

Vitesse – Hamburger SV 0-0.
Vitesse:
Velthuizen; Leerdam, Kashia, Van der Heijden, Van Aanholt (62. Obradovic); Pröpper, Atsu, Vejinovic (74. Qazaishvili); Ibarra, Traoré (63. Djurdjevic), Piazon.