Vitesse al in gesprek met Janssen

3 augustus 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De kans is groot dat Theo Jansen komend seizoen weer voor Vitesse speelt. Interim-directeur Erwin Kasakowski heeft tegenover Omroep Gelderland bevestigd dat Theo Janssen en Vitesse al meerdere gesprekken hebben gevoerd.

Ajax zou Vitesse onlangs een eerste voorstel van 1,8 miljoen euro hebben gedaan. “Wij hebben daarop gereageerd en een tegenvoorstel gedaan. Op bedragen ga ik niet in”, zo liet Kasakowski in Moskou vlak voor de terugreis na het Europa Leagueduel tussen FC Anzhi en Vitesse weten aan Omroep Gelderland. “Het klopt dat we al gesprekken met Theo Janssen hebben gevoerd. Wij willen hem hier bij ons.”
Trainer Frank de Boer zei eerder Theo Janssen niet kwijt te willen, maar donderdag kwam plotseling naar buiten dat Ajax zijn 31-jarige middenvelder voor 1,8 miljoen wilde laten vertrekken. Het contract van de Arnhemmer loop bij Ajax door tot de zomer van 2013 met een eenzijdige optie voor nog een seizoen. Het is een publiek geheim dat Janssen het in Amsterdan niet zo naar zijn zin heeft.
De komst van Janssen naar Arnhem, heeft mogelijk ook gevolgen voor de talentvolle Davy Pröpper. “Er komen zeker nog spelers bij en dan wordt het moeilijk voor mij”, zei Pröpper na afloop van het duel FC Anzhi – Vitesse voor de microfoon van Omroep gelderland. “Ik wil spelen en daarom is uitlenen aan een andere club zeker een optie. Ik ben verschillende mogelijkheden naast elkaar aan het leggen.”