Vitesse/AGOVV A1 naar eredivisie

15 april 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Vitesse/AGOVV A1 is zaterdag kampioen van de eerste divisie geworden. De ploeg van trainer Marino Pusic won in Rotterdam met 5-2 van Excelsior A1. Na de degradatie van vorig jaar keert Vitesse A1 al na één seizoen weer terug in de eredivisie.

Na afloop van het eigen duel moesten spelers en staf van Vitesse/AGOVV nog wel even wachten op de uitslag van het duel ADO Den Haag A1- Volendam A1. Toen bleek dat ADO Den Haag, de enig overgebleven concurrent, verrassend had verloren, kon het feest losbarsten.
Vitesse/AGOVV A1 begon op Kralingen stroef aan het duel met Excelsior. De Arnhemse formatie leek niet in kampioensvorm, want na 6 minuten leidde Excelsior al met 2-0.
De gasten kwamen echter knap terug. Binnen een half uur waren de rollen omgedraaid door treffers van Elmo Lieftink (2-1), Irfan Hadžic (2-2) en Brahim Darri (2-3). Daarna trof Vitesse/AGOVV A1 ook nog de paal.
Na de pauze besliste Brahim Darri, op aangeven van Elmo Lieftink, de wedstrijd: 2-4. Invaller en clubtopscorer Guyon Philips (ex-ESA) maakte de vreugde in blessuretijd compleet: 2-5.