Vitesse aast op clubrecord uit 1991

6 oktober 2012 | Van onze AS-redactie

Vitesse staat op het punt het clubrecord uit 1991, acht ongeslagen duels op rij, te evenaren. Dat kan tegen Heerenveen, dat zaterdagavond in Gelredome de tegenstander is. De aftrap is om 19.45 uur.

Met 17 punten uit 7 duels staat Vitesse er uitstekend voor. De ploeg van trainer Fred Rutten neemt op de ranglijst de tweede positie in met 1 punt achterstand op FC Twente.
Opmerkelijk is dat Vitesse in 4 uitwedstrijden de maximale score van 12 punten behaalde. In Gelredome gaat het een stuk moeizamer. Tegen ADO Den Haag (2-2) en Heracles Almelo (1-1) werd het gelijk, alleen tegen Feyenoord (1-0) pakte Vitesse 3 punten door een treffer van Bony in blessuretijd.
Rutten rekent tegen Heerenveen niet op een gemakkelijke wedstrijd. “Heerenveen heeft de laatste weken goede resultaten behaald en het ook de topploegen erg lastig gemaakt. Het wordt ook een andere wedstrijd als tegen FC Utrecht. Heerenveen speelt vanuit de reactie.”

Theo Bos Tribune

In de vierde minuut van de wedstrijd tegen Heerenveen wordt een ‘megadoek’ onthuld van de Theo Bos Tribune. Vanaf deze wedstrijd is de naamgeving van de zuid-tribune naar Theo Bos, die zijn gehele carrière als betaald voetballer bij Vitesse speelde, zichtbaar.
Speciaal voor de onthulling is de Theo Bos-Tribunesjaal ontworpen. Tijdens de wedstrijd zijn er speciale verkooppunten op de hoeken van de Theo Bos Tribune ingericht waar deze sjaals voor 10 euro te koop zijn. De helft van de opbrengst komt ten goede aan KWF Kankerbestrijding.