Virus bij Arnhemse Boys: duel met AWC afgezegd

12 november 2017 | Van onze AS-redactie

De bekerwedstrijd in Wijchen tussen AWC en Arnhemse Boys ging zondagmiddag niet door. De bezoekers konden wegens ziekte van zeven spelers geen elftal op de been brengen. “Ik kon er geen elf meer opstellen”, vertelde trainer Pierre van den Berg (foto) van Arnhemse Boys.

“We hadden afgelopen week al enorm veel zieken”, zei Van den Berg. “Vrijdag kreeg ik al afmeldingen en daar kwamen er zaterdag nog een paar bij. We hebben geen tweede elftal waarop we een beroep kunnen doen en na overleg is besloten om af te zeggen. Heel jammer, want ik had graag gespeeld. We zitten in een flow en dat wil je doorzetten. Het gaat niet om winnen of verliezen, maar wel om wedstrijdritme vast te houden. Daarnaast kun je tegen ploegen als AWC wat accenten zetten met het oog op komende tegenstanders in de competitie.”
Trainer Camiel Jager van AWC kreeg zaterdagavond een telefoontje van zijn club dat de wedstrijd niet doorging. “AWC heeft daarna de scheidsrechter ingelicht, maar die zei dat iedereen dat wel kon zeggen. Wij werden geacht om zondag om twee uur op het veld te staan.”
De club uit Wijchen zocht volgens Jager vervolgens weer contact met Arnhemse Boys. “Arnhemse Boys heeft daarna ook contact gehad met de scheidsrechter, zodat we uiteindelijk toch niet het veld op hoefden.”
Het niet doorgaan van de wedstrijd is nu waarschijnlijk een zaak voor de tuchtcommissie van de KNVB.