VIOD – Westervoort live bij RTV Connect Sport, wethouder licht Renkumse fusie toe

3 maart 2023 | Van onze AS-redactie

RTV Connect, de streekomroep voor Arnhem, Renkum, Zevenaar, Doesburg, Duiven en Westervoort, besteedt in haar sportprogramma Connect Sport op de radio (iedere zondag tussen 14.00 – 18.00 uur) volop aandacht aan de sportactiviteiten in deze regio.

De vakantie is weer voorbij en dat betekent weer een vol sportprogramma, ook voor Connect Sport. Veel aandacht voor het amateurvoetbal: de wedstrijd VIOD – Westervoort in de derde klasse B wordt vanaf 14.00 uur live gevolgd, daarnaast veel nabeschouwingen met trainers en spelers.
Zo geeft Duno-trainer Martijn Bartels zijn visie op de stand van zaken rond zijn team, dat zaterdagmiddag tegen DZC ’68 aantreedt. Met Delano Verweij wordt nagepraat over de wedstrijd van zijn team Arnhemse Boys tegen Kesteren en trainer Bastiaan Veldhuizen legt uit waarom het met het Oosterbeekse OVC ’85, dat op bezoek gaat bij koploper Woudenberg, in de tweede klasse C moeizaam gaat.

Sportwethouder Marinka Mulder van de gemeente Renkum komt in de uitzending om de discussie rond de fusie tussen de Renkumse voetbalclubs Redichem, RVW en CHRC toe te lichten. Vrijdagavond werd aan de leden van de drie clubs in MFC Doelum al de nieuwe naam bekendgemaakt: SCW ’23, voluit Sportclub Wilhelmina ’23.

In de derde klasse E wordt gestreden om de bovenste plaatsen door onder andere AVW ’66, dat zaterdagmiddag koploper FC Zutphen ontvangt. Speler Mike Teeuw van AVW geeft een terugblik. Natuurlijk wordt er ook terug gekeken op de Arnhemse derby in de derde klasse B van het zondagvoetbal tussen VDZ en SML, die elkaar al op zaterdagavond treffen. De twee trainers komen aan het woord.

Veel aandacht ook voor het voetbal in de Liemers, maar natuurlijk komen er ook andere sporten aan bod. Zoals korfbal, waar zaterdagmiddag Oost Arnhem om 17.15 uur aantreedt tegen DSC en is Connect Sport aanwezig bij de herstart van het veldhockey, waarin de vrouwen en mannen van Upward zondag in actie komen. Er wordt nagesproken met Maarten Kloppers, coach van de vrouwen van de Arnhemse ploeg.

Twee bijzondere onderwerpen zondag bij Connect Sport. Allereerst wordt er met Scaramouche-schermer David van Nunen gesproken over de fantastische prestatie die hij met zijn teamgenoten Rafaël en Tristan Tulen en Ruben Derksen vorige week behaalde op het EK voor clubteams en in de rubriek In the Sportlight zijn de Arnhemse Sandow-worstelaars Amaan Mussani en Adem Karaman live in de studio te gast om te praten over de worstelsport. Verder veel uitslagen en actualiteiten: van 14.00 – 18.00 uur op radio RTV Connect.

RTV Connect radio is op de volgende kanalen te ontvangen:
Ether: 94.0 (Zevenaar), 104.9 (Doesburg) of 105.9 FM (Arnhem)
Kabel: Ziggo: Kanaal 915 | CI+: Kanaal 1358 | T-Mobile: Kanaal 2081 | KPN: Kanaal 1019
Online: https://www.rtvconnect.nl/rtvconnect-radio/live-radio
Of gebruik de RTV Connect app of TuneIn App