Viod profiteert van fouten VDZ

2 december 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VDZ heeft de topper in de derde klasse C tegen koploper Viod geheel onnodig verloren. De Arnhemse ploeg was na rust oppermachtig, maar twee keer knullig balverlies aan Arnhemse kant werd de thuisploeg fataal: 1-2.

VDZ en Viod gaven elkaar in de eerste helft weinig toe. VDZ was nog het dichtst bij een treffer, maar het schot van Pieter Middeldorp ging via een Doetinchemse verdediger en paal naast.
In de tweede helft profiteerde Viod van Arnhemse balverlies. Koen Hieltjes verscheen vrij voor doelman Tom Witjes en scoorde met een fraaie lob: 0-1. in de 62e minuut maakte Kars Deutekom van ver buiten het strafschopgebied met een fraai schot gelijk: 1-1. VDZ gooide vervolgens alles op de aanval en het Doetinchemse bolwerk stond op instorten. Balverlies in de Arnhemse gelederen leidde echter een messcherpe Doetinchemse counter in, die doeltreffend door Tekerlik werd afgerond: 1-2.
In de slotfase joeg VDZ, met A-junior Tony Beyai als prima invaller, vergeefs op de gelijkmaker. Vlak voor tijd kreeg VDZ-verdediger Tjalle Bomers nog rood wegens natrappen. Doelman Tom Witjes was bij de laatste corner van de thuisploeg nog dicht bij de gelijkmaker. De mee naar voren gekomen keeper, schoot via een Viod-verdediger echter naast.

SML kwam bij Neede niet verder dan een gelijkspel: 1-1. De Arnhemse ploeg liep in de eerste helft tegen een 1-0 achterstand op, maar na de hervatting redde Fatih Sprenkel toch nog een punt voor de ploeg van trainer Bert Hendriks.
Viod gaat in 3C aan kop met 25 punten uit 12 duels. WVV’34 is tweede met 22 uit 11. daarna volgen SML (22 uit 12) en VDZ (21 uit 12).  

Foto homepage: Roy Arendsen van VDZ (rood tenue) in duel met een verdediger van Viod.

Uitslagen Derde klasse C
Neede – SML                      1-1
VDZ – VIOD                       1-2
Brummen – Pax                 0-1
Ruurlo – FC Trias              5-3
Vorden – WVV ’34              afg
Eibergen – Doetinchem     2-1