Vincent Selhorst trainer MASV

22 februari 2013 | Van onze AS-redactie

Vincent Selhorst heeft gekozen voor het trainersvak. De 28-jarige Arnhemmer, nu nog spelend voor Arnhemse Boys, vormt komend seizoen bij MASV een trainersduo met Nol van Heemskerk. Het tweetal volgt de naar Carvium vertrekkende Jan van de Wouw op.

Selhorst liep al langer rond met het idee het trainersvak in te stappen. Knieproblemen bij de ‘man met het verwoestende schot’ versnelden dat denkproces. “Op 31 december ben ik voor de vierde keer aan mijn linker knie geopereerd”, vertelt Selhorst, die nog niet over de vereiste trianserploma’s beschikt. “Maar ik ga op cursus en daarnaast hoop ik wel weer fit genoeg te worden om als speler–trainer aan de slag te gaan. Al is de intentie om zo min mogelijk te spelen.”
Volgend seizoen vormt Selhorst een duo met Nol van Heemskerk, nu trainer van MASV B1. Hij beschikt wel over de vereiste papieren. Selhorst kijkt ook verder. “Ik heb een contract van drie jaar en mijn uiteindelijke doel is om van MASV een stabiele derdeklasser te maken. Daarmee bedoel ik dat de club niet meer in degradatienood komt.”
Is Vincent Selhorst een geschikte trainer? Hij denkt van wel. “Ik vind het heel erg leuk om met spelers aan de gang te gaan. Ik heb zelf heel wat trainers gehad. De één deed dit goed, de ander dat. Zo heb ik van alle trainers wat geleerd. Het belangrijkste is een team te smeden, het systeem aan te passen aan de kwaliteit van de spelers en zo het beste uit je spelers te halen.”
Selhorst, die ondermeer uitkwam voor Vitesse 1892, De Graafschap, SC Oranje, Babberich, RKHVV en MASV, begrijpt dat zijn rol als trainer een totaal andere is dan die van speler. “Je krijgt met heel andere dingen te maken. Ik zal ook best fouten maken, maar zal niet ineens een andere persoon zijn. Ik wil geen schoolmeester zijn en leg de verantwoording ook bij de jongens. Daarbij maken we natuurlijk wel afspraken waar we ons met elkaar aan moeten houden. ”
MASV zal zich gezien een voorwaardelijke straf van de KNVB niets kunnen permitteren, realiseert Selhorst zich. “Maar MASV is heel goed bezig. Na het incident rond scheidsrechter Rob Oldenhave heeft het bestuur prima gehandeld.”
Sportief gaat het volgens Selhorst weer goedkomen met MASV. “Er zijn nu negen spelers weg, maar ik heb de laatste wedstrijd gezien. Bij MASV lopen nu nog genoeg jongens die ook volgend in het eerste zouden kunnen spelen. Maar er komen ook nog spelers bij. Uiteindelijk moeten we er naartoe dat we stabiel zijn. Elk jaar een groot aantal vertrekkers en nieuwe spelers is ongewenst.”