Vincent Courbois volgt Vincent Selhorst op als trainer van Eendracht

21 mei 2019 | Van onze AS-redactie

Het bestuur van Eendracht heeft Vincent Courbois voor volgend seizoen aangesteld als hoofdtrainer. Courbois wordt bij de Arnhemse voetbalclub de opvolger van Vincent Selhorst, die ondanks een eerdere toezegging afziet van een langer verblijf bij Eendracht. Selhorst, bezig aan zijn eerste seizoen bij Eendracht, zag geen perspectief meer bij de club die afgelopen zondag degradeerde naar de vijfde klasse.


Courbois wordt op de website van Eendracht omschreven als ‘een kind van de club’. Hij doorliep als actief speler alle jeugdteams en kwam ook uit voor de hoofdmacht. Na zijn actieve carrière was hij ook als jeugdtrainer en coach van het eerste vrouwenteam betrokken bij Eendracht. Courbois was ook werkzaam bij AVW ’66 (trainer A1) en VDZ. Bij die laatste club was hij trainer van het tweede elftal en vervulde hij de rol van assistent-trainer onder Willie Melchers.

Vincent Courbois (Foto: Eendracht)

Sportief maakt Eendracht een rampzalig seizoen door. De Arnhemse ploeg won alleen de eerste (thuis) wedstrijd van Arnhemia (6-4) en pakte een punt tegen RKPSC (2-2). Alle overige duels gingen verloren.
Trainer Vincent Selhorst kon na de winterstop nooit meer een representatief elftal op de been brengen. In 25 duels incasseerde Eendracht 161 doelpunten!

Op de clubwebsite dankt het bestuur van Eendracht niettemin alle betrokkenen bij de hoofdmacht. ‘Dit jaar kunnen we alleen maar een compliment aan de selectie, staf en trainer maken over hoe ze ondanks alle tegenslagen en mindere resultaten het seizoen op een bewonderenswaardige positieve wijze tot een einde hebben gebracht’.

Voorts doet het bestuur nog een oproep aan een ieder die Eendracht een warm hart toedraagt. ‘Nu nog met zijn allen een leuk representatief elftal op de been zien te brengen. Help ons en Vincent daarmee. Promoot de vereniging en kent u (jonge) spelers die misschien wel een aanwinst voor de selectie kunnen zijn, haal ze over om bij de vereniging een proeftraining mee te maken en geef in ieder geval hun naam en telefoonnummer aan Vincent door’.