Vijfde gelijkspel Arnhemse Boys

13 november 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Arnhemse Boys heeft voor de vijfde keer in dit seizoen gelijk gespeeld. De ploeg van trainer Ricardo Gil Muinos speelde in 3C een goede wedstrijd, maar kwam net als Groesbeekse Boys niet tot scoren: 0-0.

Zonder de gebleseerde Mike Remie trad Arnhemse Boys aan bij Groesbeekse Boys. Vanaf het begin stond het elftal goed en durfde Arnhemse Boys vanuit de opbouw via het middenveld te voetballen.
“We hebben de wedstrijd gecontroleerd en het spel bepaald, maar tot veel scoringskansen kwamen we niet”, zei Gil Muinos. In de eerste helft rekende Alex Kwieman niet meer op een voorzet en kwam dus een paar passen te kort om de bal in te koppen. Zijn ploeggenoot Michael Bijsterboschkreeg in de 20e minuut vrije doortocht, maar hij was iets te veel naar de zijkant gedrongen, waardoor zijn kans onbenut bleef.
In de 2e helft, met Vincent Selhorst voor de geblesseerde Emre Guzelji, speelde Arnhemse boys dominant met een uitblinkende Driss Jeniyeh op het middenveld. Tot grote kansen kwamen de gasten niet.
Eenkwartier voor tijd kwam Vincent Selhorst ten val en in zijn val viel hij ongelukkig met een schoen in het gezicht van zijn tegenstander. Gil Muinos: “Hierdoor ontstond een klein opstootje en na een scrimmage kreeg Joshua Cortes de rode kaart voorgeschoteld. Achteraf verklaarde de scheidsrechter dat hij Cortes een beweging met zijn hoofd had zien maken en dus rood gaf voor een vermeende kopstoot.
Met 10 man kantelde de wedstrijd en kreeg Groesbeekse Boys meer de overhand. Arnhemse Boys bleef echter overeind en hield de nul vast. Gil Muinos: “Ik heb een goed gevoel overgehouden aan deze wedstrijd. We laten goed voetbal zien, terwijl we toch in een moeilijk fase zitten en onderin staan. Dat bevestigt dat wij een goede, voetballende ploeg hebben. Ik ben blij dat we weer een keer ons niveau dat we aankunnen, gehaald hebben. Een compliment aan de ploeg.”

Uitslagen Derde klasse D
Groesbeekse B – Arnhemse Boys        0-0
SML – Beuningse Boys                           1-0
Spero – Woezik                                       2-0
Hatert – ONA’53                                     1-2
Trekvogels – Union                                1-0
WAVV – Overasseltse Boys                    5-1