Vijf goals genoeg voor zege Oranje

10 november 2014 | Van onze AS-redactie

SC Oranje scoorde in de vierde klasse B van het zaterdagvoetbal tegen SDVW ’75 opnieuw vijf keer. Dat was ditmaal genoeg voor een zege, want SDVW ’75 vond slechts drie keer het net: 5-3.

 

Met 29 doelpunten vóór hoeft SC Oranje 4B alleen SDS ’55, de nummer twee op de ranglijst, met 36 treffers voor zich te dulden als het gaat om gemaakte doelpunten. De ploeg van trainer Hans Liethof scoorde zelfs vaker dan koploper AFC Arnhem (28 doelpunten), maar kreeg echter ook al 30 doelpunten tegen. Slechts twee clubs, SVDW ’75 en Eendracht incasseerden meer treffers (respectievelijk 31 en 45). Daar zit meteen het grote probleem voor de Oranjemannen, die met 13 punten uit 9 duels al een straatlengte achter staan op de stadgenoot, die al 25 punten vergaarde in 9 wedstrijden.
In een wedstrijd waarin het krachtsverschil groot was, kreeg SC Oranje opnieuw drie tegengoals door grote persoonlijke fouten. ‘Man of the match’ was wederom de ongrijpbare Lok-Wah Tjang, die een hattrick scoorde voor SC Oranje.

In het eerste kwartier legde de thuisploeg een reeks prima aanvallen op de mat. Het eerste doelpunt ontstond echter na een solo van Tjang die zijn eerste van de middag produceerde: 1-0. SVDW’75 kwam heel spaarzaam op de helft van Oranje, maar scoorde van 30 meter de gelijkmaker: 1-1. De gasten uit Doetinchem namen zelfs de leiding uit een vrije trap, opnieuw van grote afstand: 1-2. Thijs van Doorn maakte nog voor rust gelijk. Hij kon ongehinderd oprukken en haalde vernietigend uit: 2-2.
Kort na rust zette Tjang de thuisploeg met een droge schuiver op 3-2. Vlak daarna was de wedstrijd gelopen. Tjang tekende voor zijn derde treffer (4-2) en Arjan Wensink knalde de bal even later in de bovenhoek (5-2). In de laatste minuut maakten de gasten nog 5-3, na een persoonlijke fout in de Arnhemse defensie.

Koploper AFC Arnhem won thuis met 5-2 van Grolse Boys en verspeelde dit seizoen pas 2 punten. SDS ’55 doet echter nauwelijks voor de lijstaanvoerder onder en staat met 24 uit 9 slechts 1 punt achter. Harfsen heeft 22 punten uit 9 duels.
Eendracht wacht nog steeds op de eerste overwinning. De Arnhemse ploeg ging nu bij Eefde met 5-1 onderuit. Eendracht is met 2 uit 9 laatste in 4B.