Vierde verlies op rij voor SML A1

8 februari 2011 | Van onze AS-redactie

SML A1 is in een vrije val terecht gekomen. De Arnhemse ploeg veroverde in de hoofdklasse M de eerste periodetitel, maar verloor vervolgens 4 keer op rij. Zaterdag was DVC’26 in Didam te sterk: 2-1.

HOOFDKLASSE M
DVC’26 A1 – SML A1 2-1 (0-1).
In een gelijkopgaande eerste helft nam SML A1 op sportpark De nevelhorst in Didam een voorsprong. Tolulay Bicer passeerde de Didamse doelman. De betere kansen waren ook daarna voor de ploeg van trainer John Raaymann, maar de score werd niet opgebouwd.
Dat brak de bezoekers na rust op. DVC’26 A1 drukte de gasten achteruit en scoorden de gelijkmaker. SML A1 claimde in de 85ste minuut een strafschop, toen Wesley Martens werd neergelegd. “Dat was een zuivere strafschop. Vlak voor tijd ging de bal aan de andere kant, overigens terecht, wel op de stip. En dat betekende 2-1”, zei SML-trainer John Raaymann.
Voor SML was het de vierde nederlaag op rij. dat lijkt op een vrije val. Raaymann: “De selectie is in de breedte zwakker geworden. Ik heb 2 jongens, na overleg met bestuur, weggestuurd. Niet SML A1 waardig. Als je maar gewoon wegblijft, krijg je van mij een tweede kans, maar daarna houdt het op. Daarnaast is Romen Korn, in ieder geval voorlopig, gestopt. Hij kon het voetballen niet meer combineren met zijn studie. Zaterdag hadden we dus maar 2 wissels, waarvan de eerste al na 25 minuten het veld in moest.”
Door die nederlagen lijkt SML A1 met 10 punten achterstand op koploper DVV A1 kansloos voor de titel. “We richten ons nu op de nacompetitie”, aldus Raaymann, die na 8 wedstrijden met zijn ploeg nog ongeslagen was.