Vier voetbaltrainers te gast in Sportcafé bij loting Arnhem Cup

23 februari 2017 | Van onze AS-redactie

De voetbaltrainers Wouter van der Ent (AVW ’66), Peter Gerritsen (ESA), Wim Kamphuis (OVC ’85) en Marcel Gerrist (MASV) zijn op vrijdag 3 maart te gast in het sportcafé in het clubhuis van de Arnhemse voetbalvereniging Eendracht. Tijdens dat sportcafe zal ook de loting worden verricht voor de strijd om de Arnhem Cup, die in 2017 voor de 48e keer wordt gehouden. Inmiddels hebben zich al veertien team aangemeld voor het toernooi bij de senioren.

De vier voetbaltrainers zullen onder meer met elkaar in discussie gaan over de staat van het Arnhemse en regionale amateurvoetbal. Hoe komt het dat geen enkele Arnhemse vereniging hoger speelt dan de derde klasse? Schort het aan een goede opleiding bij de Arnhemse clubs of worden jonge spelers al dan niet tegen een financiële vergoeding al vroeg weggehaald door hoger spelende clubs uit de regio? Al die vragen zullen op vrijdag 3 maart aan de orde komen.
Aan bod komt dan ook de wedstrijd AVW ’66 – ESA in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal. De twee overgebleven titelkandidaten treffen elkaar een dag later, op zaterdag 4 maart, op het Westervoortse sportpark Hamerden. ESA bracht AVW ’66 op de eerste speeldag van het seizoen de enige nederlaag toe, maar de nog steeds ongeslagen Arnhemmers hebben inmiddels vijf punten achterstand op AVW ’66. De trainers van beide clubs, Wouter van der Ent (foto links) en Peter Gerritsen (foto rechts), zullen het laatste nieuws over hun ploegen melden.

 

Wim Kamphuis (foto links) zal aan de tand gevoeld worden over zijn eerste seizoen bij vierdeklasser OVC ’85. De Doesburger is bezig aan zijn eerste seizoen bij de Oosterbeekse club. Marcel Gerrist (foto rechts) maakt met MASV een merkwaardig seizoen door. Eerst tijdelijk uit de competitie als gevolg van incidenten bij de uitwedstrijd tegen Driel en deze week kreeg het eerste elftal vier punten in mindering wegens het opstellen van twee niet-gerechtigde spelers. Gerrist, volgend seizoen trainer van Eendracht, zal er het een en ander over vertellen.

 

Het toernooi om de Arnhem Cup (senioren) begint op dinsdag 4 april met de eerste ronde. De tweede ronde staat gepland voor dinsdag 11 april. vanaf de kwartfinales wordt het toernooi afgewerkt op het terrein van Eendracht op sportpark Over het Lange Water aan de Doorwerthlaan. Die kwartfinales worden gespeeld op dinsdag 25 april, donderdag 2 mei, dinsdag 9 mei en donderdag 11 mei. Op dinsdag 16 mei en donderdag 18 mei zijn de halve finales. De finale is op maandag 5 juni, tweede pinksterdag.
Duno is de titelhouder van de Arnhem Cup. De ploeg uit Doorwerth, dat door financiële injecties doorstoomde van de vierde naar de eerste klasse van het zaterdagvoetbal, versloeg vorig VDZ in de finale met 2-0.

Voor het 48e toernooi om de Arnhem Cup, dat in 1970 in Hertog Hendrik de eerste winnaar had (2-1 zege op ESA), hebben de volgende ploegen zich al aangemeld: AVW ’66, Angeren, Arnhemia, Arnhemse Boys, Duno, DVOV, Eendracht, Elsweide, ESA, MASV, OVC ’85, De Paasberg (za), De Paasberg (zo), RKHVV.