Drie stadsderby ’s in Arnhem Cup

12 april 2016 | Van onze AS-redactie

In het toernooi om de Arnhem Cup staan dinsdag 12 april drie stadsderby ’s op het programma. De kraker is echter het duel in de eerste ronde tussen het Doorwerthse Duno, de kampioen van 2G (zaterdagvoetbal) en zondaghoofdklasser RKHVV uit Huissen.

Duno werd afgelopen zaterdag door een 3-1 zege bij VVOP met overmacht kampioen. De voorsprong van de ploeg uit Doorwerth bedraagt met nog vier duels voor de boeg 13 punten op achtervolger Lunteren. Dinsdagavond treft Duno in de Arnhem Cup een tegenstander van een ander kaliber dan het deze competitie gewend was: zondaghoofdklasser RKHVV. 
De ploeg uit Huissen is na de 3-2 zege van zondag bij Alcides zo goed als zeker van een langer verblijf in de hoofdklasse. RKHVV maakt niettemin een wat kleurloos seizoen door. In de strijd om een plek in de nacompetitie om promotie naar de topklasse speelt de ploeg van trainer Frans Koenen ook geen enkele rol. Bevrijd van competitiezorgen kunnen Duno, winnaar van de Arnhem Cup in 2015, en RKHVV, winnaar in 2014, alles op de Arnhem Cup gooien. De winnaar van Duno – RKHVV speelt op op 19 april in de tweede ronde thuis tegen Angeren.

In de tweede ronde staan dinsdagavond vijf wedstrijden op het programma, waaronder drie stadsderby ‘s: SML – Eldenia, Eendracht – Arnhemse Boys en VDZ – Arnhemia. Twee andere Arnhemse clubs, SC Oranje en AZ 2000, zijn gastheer van respectievelijk AVW ’66 (winnaar in 2013) en Rheden.


Programma Arnhem Cup

Eerste ronde
Dinsdag 12 april
19.15 uur: Duno – RKHVV
20.00 uur: Veluwezoom (zo) – De Paasberg

Tweede ronde
19.00 uur: SC Oranje – AVW ’66
20.00 uur: SML – Eldenia
20.00 uur: Eendracht – Arnhemse Boys
20.00 uur: AZ 2000 – Rheden
20.30 uur: VDZ – Arnhemia
Dinsdag 19 april
Tweede ronde
Babberich – Veluwezoom (za)
Veluwezoom (zo)/De Paasberg – ESA
Duno/RKHVV – Angeren