VIDEO: Zingende voorzitter scoort met hit

20 juni 2018 | Van onze AS-redactie

MASV streed dit seizoen lange tijd op drie fronten: het kampioenschap, de KNVB districtsbeker en de Arnhem Cup.  De Arnhemse ploeg viel echter buiten de prijzen. Dat gold niet voor Eef Kasteel. De kleurrijke voorzitter scoort een hit met ‘Het moest er toch een keer van komen’.

Eef Kasteel, geboren en getogen in Arnhem, vierde op 5 mei zijn 40e verjaardag. “Daarom vond ik het tijd worden een keer een liedje op te nemen. Ik heb vroeger veel gezongen en opgetreden. Vandaar ‘Het moest er toch een keer van komen’. Het is toch zonde als je kunt zingen en je hebt nooit een nummer opgenomen? Daar zou ik later spijt van kunnen krijgen.”

Henny Thijssen (tekst) en Justin Pieplenbosch (muziek) van Studio One werkten mee aan de single van Kasteel. “De boekingen stromen al binnen”, grapt de Arnhemmer. “Maar inmiddels (donderdag, red.) is het nummer op Spotify al 15.000 keer beluisterd en op YouTube al 8.000 keer bekeken en het is pas woensdag online gegaan.”

De opnames van de clip zijn gemaakt in park Sonsbeek. “Dat was mijn idee”, vertelt Kasteel. “Ik wilde wel een link met Arnhem. Ik heb ook de jongen en het meisje en de mannen met de gitaar en de viool zelf geregeld. Nu maar hopen dat het aanslaat. Want ik wil toch weer graag gaan optreden. Zoals vroeger.”

Succes lijkt verzekerd, ook al zijn er nooit garanties. Ook MASV leek hard op weg naar een zeer succesvol seizoen, maar greep uiteindelijk naast alle prijzen. Kasteel hoopt dat zijn club komend seizoen wel de titel pakt in de derde klasse. “Dat moet er toch een keer van komen, haha.”