Vertrouwen groeit bij Swift-jonkies

17 augustus 2011 | Van onze AS-redactie

De handballers van Swift boeken goede resultaten in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Volgens manager Joop Peters groeit het vertrouwen bij de ‘jonkies’ met de dag. Komend weekeinde oefent Swift weer volop.

Zaterdag speelt de handbalploeg van trainer Paul Schuurkes in sporthal Elderveld een trial tegen de Duitse teams van Borussia Mönchengladbach en HC Bergkamen (15.00 uur). Zondag speelt Swift tegen Tachos (11.30 uur). Daarnaast staat er ook nog een training op het programma.
Het Swift-kamp kijkt met een positief gevoel op de afgelopen wedstrijden. Zaterdagavond toog de Arnhemse formatie naar Rheinhausen om tegen een kampioenskandidaat in de derde Bundesiga te spelen: OSC Rheinhausen, met meerdere spelers met Bundesliga-ervaring in de gelederen. Twee keer 40 minuten vecht- en krachthandbal resulteerden uiteindelijk in een knappe teamprestatie. De Duitse vechtmachine die niet op zoveel weerstand had gerekend, liep op het einde van de 2e 40 minuten pas definitief uit naar 7 doelpunten verschil. Eindstand 46-39 in het voordeel van OSC Rheinhausen.
De aansluitende zondagmorgen werd er in de eigen Elderveldhal getraind en vervolgens 3 x 25 minuten gespeeld tegen eredivisionist Hurry Up. In een wedstrijd  op het scherpst van de snede werd bij vlagen goed handbal gespeeld. Combinaties tussen Dario Polman en nieuweling Stijn Hoefnagels sneden soms door de verdediging van Hurry Up heen, terwijl ook de verdediging vorm begon te krijgen. Jop Sinkeldam scoorde er ook weer lustig op los. Joop Peters: “Verder was het genieten van de overgekomen A-jeugdspelers die lef en durf tonen in de goal en op het veld.”  In de derde helft wist Swift zelfs afstand te nemen: 36-30. Peters: “Een mooie opsteker voor deze jonge ploeg die steeds meer vertrouwen begint te krijgen.”