Vertrek 2 spelers ESCA is definitief

13 maart 2011 | Van onze AS-redactie

De handballers Randy van den Donk (foto) en Wesley van Zanten komen volgend seizoen uit voor UDI 1896. Het tweetal stond zaterdagavond nog in het veld bij ESCA, dat het thuisduel in de eerste klasse A in sporthal Valkenhuizen tegen Minerva verloor: 28-30.

Voor ESCA staat in de eerste klasse A niets meer op het spel. De ploeg van trainer Michael de Blok (foto rechts) deed lang mee om de bovenste plaats, maar na enkele verliespartijen is de kans op de titel verkeken.
De Blok richt zich al op volgend seizoen. Daarbij is het vertrek van Randy van den Donk en doelman Wesley van Zanten naar UDI 1896 definitief. Bijna 2 weken geleden gaf het tweetal op ArnhemSports al aan na te denken over een overstap naar de stadgenoot.
ESCA-coach Michael de Blok begrijpt niets van het besluit van het tweetal. “Het zijn echte ESCA-jongens. Randy heeft al een keer bij UDI gespeeld en was toen het plezier in het handbal kwijt geraakt. Terug bij ESCA hebben Daan Soumokil en ik hem weer aan het handballen gekregen. Ook al zijn vrienden spelen hier. Ik heb zowel Randy als Wesley ook alle vertrouwen gegeven. Dit doet mij dus wel pijn”, aldus De Blok, die ook goed nieuws had.
Doelman Remco Visscher, die in het verleden al uitkwam voor ESCA, komt de gelederen volgend seizoen versterken. De Blok: “We gaan ons nu al voorbereiden op volgend seizoen. ESCA is een gezonde club met veel mogelijkheden. Ik hoop dat ook andere oud-leden van ESCA de club komen helpen. Dan kunnen we er weer iets heel moois van maken.”