Vermoeidheid breekt dames Eagles op

27 maart 2011 | Van onze AS-redactie

De basketbalsters van Arnhemia Eagles hebben in de hoofdklasse bij Jugglers een ongelukkige nederlaag geleden. De ploeg van trainer Elco Vilé verloor zaterdag in Enschede met 61-55.

Arnhemia Eagles was met slechts 7 speelsters afgereisd naar Enschede. Toch kwamen de bezoekers uitstekend voor de dag. In het gelijkopgaande eerste kwart nam Jugglers een 22-16 voorsprong. De gasten gingen in het tweede kwart over op een zoneverdediging en poetsten de achterstand bijna in zijn geheel weg.
Na een 36-35 ruststand kende Arnhemia Eagles in het derde deel even een mindere fase. Jugglers sloeg een gat (49-40) en ging uiteindelijk met een 53-47 voorsprong het vierde kwart in.
“Beide teams kampten daarin met vermoeidheid. Wij konden door keihard te knokken toch nog terugkomen tot 56-55, maar daarna was de pijp leeg”, zei coach Elco Vilé na afloop. “De nederlaag van 61-55 betekende voor de ploeg een flinke teleurstelling.”

Scores Arnhemia Eagles: Jill Peters 20, Paula de Koning 11, Suzanne Rook 8, Elleanore Berends 6, Janine Ortsen 6, Fye van Eeuwen 4, Mirte Rijnbout 2.