Verliezend DVOV blijft derdeklasser

4 mei 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

DVOV speelt ook volgend seizoen in de derde klasse. Ondanks de 2-3 thuisnederlaag tegen Uni VV ontliep de ploeg van trainer Eric Arentsen (foto) de nacompetitie. Concurrent Wageningen verloor namelijk ook, met 5-0 bij Redichem.

DVOV beëindigde de competitie net als Wageningen met 12 punten uit 22 duels. Het doelsaldo van DVOV (min 40) is echter aanmerkelijk beter dan dat van Wageningen (min 57). De Wageningse ploeg is daardoor veroordeeld tot het spelen van nacompetitie.
Tegen Uni VV keek DVOV, zonder zijn aanvoerder Bart van der Saag (weekendje weg), na een matige eerste helft bij rust tegen een 0-1 achterstand aan. Na de pauze maakte Sjoerd Tjoonk gelijk, maar 20 minuten voor tijd schoten de gasten de bal van 30 meter in de kruising: 1-2. Na de 1-3 scoorde Tjoonk zijn tweede treffer (2-3), maar een punt zat er voor DVOV niet meer in.
“We hoorden bij 2-3 de stand bij Redichem en toen wisten we dat het goed zat”, vertelde DVOV-trainer Eric Arentsen, die vooral voor de club blij was met het klassebehoud. “Met kerst stonden we met 2 punten nog stijf onderaan. We hadden geluk dat er nog twee ploegen bij ons in de buurt stonden.”
Arentsen is volgend seizoen trainer van buurman VVO en kan DVOV met opgeheven hoofd verlaten. Via de nacompetitie promoveerde hij vorig seizoen naar de derde klasse en de handhaving in 2013 mag als een knappe prestatie worden gezien.
Halverwege het seizoen gaf niemand nog een cent voor de Velpse formatie. Arentsen is altijd in zijn ploeg blijven geloven. ‘Ik ben er van overtuigd dat we nog punten gaan halen’, zei de gedreven trainer tijdens de winsterstop. Hij kreeg gelijk. In de laatste zeven wedstrijden haalde DVOV er zelfs 10.
Arentsen: “De selectie bestaat uit zo’n zestien spelers, maar we hebben veel pech gehad met blessures. Elke week waren er vier of vijf spelers niet aanwezig. Dan wordt het moeilijk. Maar als iedereen fit is, kan deze ploeg in de derde klasse aan de onderkant van de middenmoot meekomen.”
In 3A is Lienden kampioen. Lunteren, SKV en Ostrabeke hebben zich geplaatst voor de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse.

Uitslagen Derde klasse A
DVOV – Uni VV                  2-3
Redichem – Wageningen    5-0
SKV – Ostrabeke                3-2
Elsweide – DVE/Trajanus    1-3
De Treffers – Lunteren        3-2
Kesteren – Lienden              0-3