Verlies voor Swift, zege E&A

2 november 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handballers van eredivisionist Swift hebben de eerste helft van het seizoen afgesloten met een thuisnederlaag tegen Tachos: 26-29. In de tweede divisie B wonnen de vrouwen van E&A (foto) met 27-25 van Verburch.

Swift legde in de eigen sporthal Elderveld een prima eerste helft op de mat. De ploeg van trainer Arthur Langedijk keek nog wel tegen een 0-3 achterstand aan, maar gooide daarna alle schroom van zich af. “We speelden een fantastische eerste helft”, zei Langedijk, die zijn ploeg met een 12-11 voorsprong de rust in zag gaan.
De thuisclub beloonde zich na rust niet voor het goede spel. Over de gehele wedstrijd miste Swift twaalf open kansen en dat brak de Arnhemse ploeg uiteindelijk op. In de slotfase kon Tachos de zege naar zich toetrekken: 26-29.
Na de heenronde neemt Swift met 1 punt uit 9 duels de laatste plaats in. Langedijk is echter optimistisch over de terugronde. “We spelen goed, maar missen nog veel te veel kansen. Maar ook dat gaat goedkomen.”
Swift hervat de competitie in de eredivisie met een uitwedstrijd tegen Quintus op 14 november. In dat duel maakt Robin Schoenaker na lang blessureleed vrijwel zeker zijn rentree.

In de tweede divisie B hielden de handbalsters van E&A de aansluiting met de (sub)top door een zege op Verburch: 29-27. Voor de ploeg van trainer Björn Willunat was het de derde overwinning in een thuiswedstrijd. De twee gespeelde uitduels gingen verloren.
E&A was veruit de bovenliggende partij, maar miste veel kansen. Pas na de hervatting bouwde de thuisploeg de kleine voorsprong uit. In de slotfase kon Verburch nog wel iets aan de achterstand doen, maar spannend werd het niet meer: 29-27.
Met 6 punten uit 5 duels neemt E&A een vijfde positie op de ranglijst in. BFC, waarvan E&A ruim een week geleden met 19-17 van verloor, is koploper met 9 uit 6. Het Zoetermeerse Gemini, dat alleen in de eerste wedstrijd van E&A verloor (ook 19-17), staat met 8 uit 5 tweede.

* Foto homepage: Lynn Schoenaker van E&A schudt een tegenstandster af.
* Ook onderstaande foto ’s zijn van Walter Veerman


Eva de Munnik (midden) kan een schotpoging van een speelster van Verburch niet verijdelen.


Karlijn Geurds van E&A waagt een doelpoging.