Verlies valt trainer Oranje zwaar

22 oktober 2017 | Van onze AS-redactie

Trainer Carel van der Velden van SC Oranje had uitgekeken naar de topper in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal tegen VRC. Een zege had zijn ploeg al in een zetel richting periodetitel gebracht. De Arnhemse koploper ging in Veenendaal echter met 1-0 onderuit en moet VRC en Redichem in puntenaantal (12 uit 5 duels) nu naast zich dulden. Van der Velden kon het verlies nauwelijks bevatten. “Voor mij is VRC de slechtste ploeg waar we tot nu toe tegen hebben gespeeld.”

“Wij waren de betere ploeg en kregen in de eerste tien minuten twee hele grote kansen. Maak je die, dan is het voor VRC over en sluiten”, zei een getergde Van der Velden na afloop. Die kansen werden echter niet benut en dat brak de bezoekers op. VRC nam de leiding en stond die ook niet meer af. 
“Wij zijn blijven voetballen, maar VRC schopte alle ballen van het veld af”, foeterde Van der Velden. “Voor mij de slechtste ploeg waar we tot nu toe tegen hebben gespeeld, maar VRC pakt wel twee weken achter elkaar zwaar onverdiend drie punten. Eerst tegen SKV, nu tegen ons.”
SC Oranje blijft met 12 punten uit 5 wedstrijden op basis van een beter doelsaldo (plus 9) nog wel koploper. VRC (plus 8) en Redichem (plus 5) doen echter weer volop mee in de strijd om de eerste periodetitel. Ook De Treffers (11 uit 5, doelsaldo plus 9) is een grote concurrent. De eerste periode gaat over acht wedstrijden.

AZ 2000 verloor in 3A voor de vijfde keer op rij. Ondanks de 1-3 thuisnederlaag tegen Veenendaal was trainer Patrick Baltus niet met een slecht gevoel van het veld gestapt. “In de tweede helft vielen er genoeg aanknopingspunten te noteren. De ploeg heeft laten zien dat er stappen zijn gemaakt.” 
Baltus had zijn ploeg met een wat verdedigender opdracht het veld ingestuurd.
Door zo te spelen gunden we Veenendaal de bal en concentreerden wij ons op de counter. Dat verliep redelijk, mede door het vele bewegen van de middenvelders en het hoge baltempo. Tot kansen leidde dat niet.”

AZ 2000 kwam wat ongelukkig op achterstand toen een Veenendaler van dertig meter uithaalde. De bal viel via de onderkant van de lat acht doelman Max Rensen in het doel: 0-1. Op slag van rust werd het ook nog 0-2. De defensie van de thuisploeg liet het collectief afweten bij een lage voorzet in het doelgebied.
Tijdens de rust moest er een vervanger komen voor de dienstdoende arbiter die met een hamstringblessure afhaakte. Baltus: “
De nieuwe scheidsrechter, Sander Mulder, had de wedstrijd zeer goed onder controle en kreeg na afloop ook alle lof van beide ploegen.”
Veenendaal besliste met een fraaie goal de wedstrijd (0-3), waarna AZ 2000 toch nog wat terugdeed. Na een mooie combinatie bediende
Gino Lamarra ploeggenoot Giovanni Oldenmenger, die de aanval subliem afrondde: 1-3.


* voor de uitslagen van het zaterdagvoetbal (klik hier)

* Foto geheel boven: Doelman Robin van Schieveen van SC Oranje brengt redding. (Foto: Jan van Zomeren)
* Foto rechts midden: Theo Groenveld van SC Oranje in duel met een speler van VRC (Foto: Jan van Zomeren)

UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL (21 oktober)
Eerste klasse C
DHSC – Delta Sports ’95               3-2       
WNC – GJS                                      2-0
LRC – DTS Ede                                1-1
De Merino ’s – SVL                         1-1 
Montfoort – Woudenberg             2-1    
Sliedrecht – Duno D                       1-3  
Bennekom – GRC ’14

Tweede klasse G
VVOP – Lunteren                           1-0
VSCO – Veensche Boys                 1-2
Renswoude – ESA                          1-4                    
Valleivogels – AVW ’66                 4-1 
FC Horst – Owios                           4-1
Scherpenzeel – Blauw Geel ’55    5-2
Lelystad ’67 – AGOVV                   5-0

Derde klasse A
Uni VV – SKV                                  2-4    
VRC – SC Oranje                             1-0 
AZ 2000 – Veenendaal                  1-3
Candia ’66 – Zelos                          2-1
Redichem – Keizerstad                 4-1
Advendo ’57 – SVP                         3-3
De Treffers – Dieren                      3-3

Vierde klasse B
Harskamp – Veluwse Boys           1-9
De Paasberg – Fortissimo            0-2