Verlies Swift, maar één met perspectief

17 februari 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handballers van Swift kunnen vol vertrouwen aan de nacompetitie beginnen. De Arnhemse ploeg verloor zaterdag met 34-29 van Lions, maar speelde tegen de titelkandidaat een prima wedstrijd. Bij rust stond het nog 17-17.

Swift speelde bij Lions zijn laatste competitieduel. De nederlaag bij Lions, dat als tweede eindigde in de reguliere competitie, was er één met perpectief en zal vertrouwen geven voor de nacompetitie. In de degradatiepoule met BEVO, Hercules en HARO Rotterdam hoopt Swift het eredivisieschap met weer een jaar te verlengen. De Arnhemse ploeg, dat door de derde plek van onderen al met 3 punten aan het extraatje begint, start zaterdag 23 februari met een uitwedstrijd bij het Haagse Hercules.
De eerste helft tegen Lions ging zaterdagavond volledig gelijk op. Nooit was er een groter verschil dan twee treffers tussen beide ploegen. Grote man voor rust was Dario Polman (foto), die voor Swift 9 van de 17 treffers in de eerste helft voor zin rekening nam. Rust: 17-17.
In de openingsfase van de tweede helft bleven de ploegen aan alkaar gewaagd. Lions gaf echter gas tussen de 11e en 17e minuut en sloeg daarin een beslissend gat: 27-22. Swift deed daarna nog wel terug, maar kwam nooit dichterbij dan 3 treffers. aan het einde stond er weer een verschil van vijf doelpunten op het bord: 34-29.

 

.