Verlies MASV, maar spel wordt beter

10 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

MASV heeft heeft zondag in 4F ‘als collectief zijn beste wedstrijd van het seizoen gespeeld’. Toch hield de ploeg van trainer Ton Keijman geen punten over aan het thuisduel met HAVO. Na een 1-0 ruststand verloor MASV met 1-2.

“Het was 3 klassen beter dan vorige week”, begon Keijman zijn relaas positief. “Ik had het ook wat omgegooid en we zouden het achterin wat simpeler houden. We willen namelijk nog wel eens ‘leuke dingen’ doen in ons eigen doelgebied.”
Na een goed lopende aanval zette Khalid Aghalay de thuisclub op voorsprong. “Bal van achteruit over 3 schijven en hij lag erin. Zoals het hoort”, zei Keijman.
Na de pauze wilde MASV snel het tweede doelpunt forceren en dat brak de ploeg op. Na een overtreding van Guillaume Deux ging de bal op de stip: 1-1. “Een terechte strafschop”, vond Keijman, die beide ploegen daarna kansen zag krijgen.
Rachid Harrak Gharafi  kreeg voor MASV op enkele meters van het doel de beste kans, maar hij schoof de bal naast. Die misser werd MASV fataal, want 12 minuten voor tijd scoorde HAVO wel: 1-2.
“De controlerende middenvelder stond niet op zijn plek, de organisatie was weg bij die goal”, sprak Keijman. “Als er nog zo’n 10 minuten te spelen is, moet je soms tevreden zijn met een punt. Nu liepen we weer tegen een counter op.”
Een hoofdrol was er nog weggelegd voor de dienstdoede arbiter. Keijman: “Na de strafschop waren twee spelers even wat aan het duwen en onze grensrechter stond nog met de vlag omhoog, omdat het voorafgaand aan de overtreding buitenspel was. Nadat de penalty was genomen, zei de scheidsrechter: ‘Ik heb er geen zin meer in’ en ging naar binnen.”
De aanvoerders en de besturen van beide ploegen probeerden de arbiter op andere gedachten te brengen. Keijman: “Ben de Ridder, onze voorzitter, vroeg hem, waarom hij de wedstrijd had gestaakt. ‘Ik heb geen zin meer’, herhaalde hij toen. Ben heeft hem toen gezegd dat hij dat dan ook op het wedstrijdformulier moest zetten en toen bedacht hij zich.”
Een goede reden voor het staken was er ook niet. In het sportive duel hoefde de arbiter maar 1 gele kaart te trekken. “De scheidsrechter floot verder ook een prima wedstrijd”, zei Keijman.