Verlies ESA, weer winst Ostrabeke

27 augustus 2011 | Van onze AS-redactie

ESA heeft zaterdag de bekerwedstrijd voor poule 8 tegen Blauw Geel’55 verloren. Op sportpark Rijkerswoerd was de ploeg uit Ede met 2-3 iets te sterk. Ostrabeke deed het beter: de Oosterbeekse derdeklasser won zijn derde bekerduel op rij, deze keer met 1-0 bij WAVV.

Poule 8
ESA – Blauw Geel’55 2-3 (2-2)
Een lichte tegenvaller voor de Arnhemse tweedeklasser, maar ook weer niet rampzalig. “Want”, zei trainer Marcel Omvlee. “Blauw Geel speelt al heel lang in de tweede klasse en is zeer ervaren. Wij hebben niet gebracht wat we konden brengen, vooral op het middenveld verloren we de slag. Het was een goede les.”
De winst van Blauw Geel kreeg in de 80e minuut gestalte. Voor rust kon ESA twee keer een achterstand teniet doen. Voor de Arnhemse tweedeklasser scoorden Ali Edan en Job Seinen.

Poule 39
WAVV-Ostrabeke 0-1 (0-0).
Negen punten uit drie bekerwedstrijden: wat wil je in de aanloop naar de gewone competitie nog meer? Ostrabeke-trainer Marcel Tombokan: “Ik ben dik tevreden. Vooral omdat we ook nog speelden zonder een aantal basisspelers. Maar hun vervangers hebben zich absoluut laten gelden. Dat was het positieve van deze wedstrijd. WAVV gooide op het laatst veel fysieke kracht in de wedstrijd. Dat hebben we geweldig opgevangen.”
Tombokan was ook zeer te spreken over zijn doelman Jeroen van Ree, die na rust drie geweldlge reddingen verrichtte. Matchwinnaar was Arlo Hempkes.

Poule 81
DVOV – SC Oranje 2-5 (0-0)
DVOV-trainer Eric Arentsen tilde niet zo zwaar aan de dikke nederlaag. “Omdat we in de eerste helft goed veldspel hebben laten zien en ook enkele kansen kregen. Na rust viel de organisatie weg omdat ik drie spelers moest wisselen wegens blessures.” DVOV heeft nu drie bekernederlagen achter de kiezen. Toch blijft Arentsen positief: “We nemen de goede dingen mee naar de competitie.”
Sjoerd Toonk scoorde twee keer voor de Velpenaren. De doelpunten van SC Oranje werden gemaakt door Jeffrey Belt (3), Nayel Ben Ahmed en Angelo Kilkens.

Poule 82
ESCA (za) – AZ 2000 (zo) 6-3
ESCA was duidelijk de betere ploeg op Valkenhuizen. Het overwicht resulteerde in een 6-3 overwinning voor de thuisploeg. Doelpuntenmakers voor ESCA waren Martijn Tenniglo (3), Thijs Bolder en Ruben van Cooten (2).