Verlies ESA, AVW ’66 pakt punt

28 maart 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

ESA is er zaterdag in de tweede klasse G niet in geslaagd punten te paken in de strijd tegen degradatie. De Arnhemse ploeg verloor thuis met 0-2 van Terschuurse Boys. AVW ’66 (foto) pakte op eigen veld een punt tegen Owios: 2-2.

Met nog zes duels voor de boeg nemen de kansen op directe handhaving voor ESA af. De ploeg van Raymond Massop staat met 15 punten uit 20 duels op de dertiende en voorlaatste plaats en de achterstand op de ‘veilige’ nummer tien Lelystad ’57 bedraagt 8 punten. Voor de ploeg van trainer Raimond Massop lijkt het behalen van een plek in de nacompetitie het hoogst haalbare.

AVW ’66 had in de thuiswedstrijd tegen Owios in de eerste helft het beste van het spel. De gasten namen niettemin de leiding, maar nog voor rust scoorde de volledige vrijstaande Daan Boonman met het hoofd de gelijkmaker: 1-1.
Na de hervatting waren de rollen omgedraaid. AVW ’66 kwam nauwelijks onder de druk van Owios vandaan. Toch nam de ploeg van trainer Amir Hashemi een kwartier voor tijd de leiding. Middenvelder MikeTeeuw verschalkte de doelman van de bezoekers: 2-1. Die treffer was niet genoeg voor de zege. Doelman Jeroen Janssen van AVW ’66 was even later kansloos bij een vrije trap: 2-2.
Robin van Otegem van de thuisploeg kreeg van een wat warrig leidende arbiter twee keer geel en mocht al eerder gaan douchen.
Met 27 uit 20 bezet AVW ’66 de achtste plaats. De voorsprong op Owios, de nummer elf, bleef daardoor 6 punten. AVW ’66 speelde echter wel een wedstrijd meer.
De nummers elf en twaalf zijn verplicht tot het spelen van nacompetitie om degradatie te voorkomen. De nummers dertien en veertien degraderen rechtsreeks. 

Duno behaalde bij Lelystad ’67 een knappe overwinning. Jesse Korn zet de ploeg uit Doorwerth in de eerste helft op 0-1. Na de hervatting zorgde Jeremy Overbeek Bloem met twee treffers voor een 0-3 stand en daarmee leek het duel beslist. De thuisploeg gaf echter niet op en na de 1-3 viel tien minuten voor tijd ook de 2-3. In een spannende slotfase hield Duno echter stand.

* Foto homepage: Aanvoerder Mick Steenvoorden en Tom Dijkerman (3) van AVW ’66 zijn blij met de gelijkmaker (1-1) van de niet zichtbare Daan Boonman.

UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL

TWEEEDE KLASSE G
AVW ’66 – Owios                         2-2
Blauw Geel ’55 – Unicum             2-1
ESA – Terschuurse Boys              0-2
ESC – Vios V                               1-4 
Hierden – BAS                             8-2 
Lelystad ’67 – Duno D                 2-3
Renswoude – De Merino’s           0-2

DERDE KLASSE A
Advendo ’57 – Oranje Blauw       7-0 
DVOV – DVV                               1-3  
Keizerstad – De Treffers             1-0 
Lunteren – Excelsior Z                8-0   
Otterlo – VRC                             1-1
Redichem – Zelos                       2-2
Uni VV – SKV                              3-1

VIERDE KLASSE B
Eendracht A – AFC Arnhem         1-3
Haarlo – Harskamp                     1-2   
Harfsen – Eefde                           1-1
Oeken – Grolse Boys                    0-1
SVDW ’75 – SC Oranje                  3-0
Winterswijk – SDS ’55                  0-1
Wodanseck – Almen                    0-2