Verlies en 2 keer rood voor Ostrabeke

5 november 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Ostrabeke heeft in 3A een gevoelige nederlaag geleden. De ploeg van trainer Marcel Tombokan verloor thuis met 1-4 van Lienden. Doelman Robin van Schieveen en Lody Teeuwsen van Ostrabeke kregen ook nog de rode kaart.

Ostrabeke moest al na 8 minuten met 10 man verder toen doelman Robin van Schieveen de rode kaart kreeg. De Oosterbeekse keeper zou de bal buiten het strafschpgebied in zijn handen hebben gepakt. “Robin draaide nog de 16-meter in, maar de arbiter floot en gaf rood”, zei Marcel Tombokan, trainer van Ostrabeke. Remco van Rijn, keeper van Ostrabeke 2, nam daarna de plaats onder de lat in, omdat de andere ‘vaste’ doelman Jeroen van Ree volgens Tombokan ‘wegens omstandigheden afwezig was’.
Na de rode kaart mocht Lienden van de arbiter snel de vrije trap nemen. Van Rijn had de ‘muur’ nog niet goed neer kunnen zetten: 0-1. Ostrabeke maakte in de 35ste minuut gelijk (1-1), maar in de 9e minuut van de blessuretijd kwamen de bezoekers toch weer op voorsprong: 1-2.
Ostrabeke ging na de hervatting achterin 1 op 1 spelen. Tot 17 minuten voor tijd had de thuisclub ook uitzicht op een gelijkspel. Lody Teeuwsen tikte in de ogen van de arbiter toen een tegenstander aan en kreeg rood. De toegekende strafschop betekende de 1-3. In de slotfase werd het ook nog 1-4.
Ostrabeke kan de titel in 3A nu wel vergeten. De Oosterbekers staan met 16 punten uit 9 duels op een vierde plek en hebben 11 punten achterstand op koploper Excelsior zetten, dat nog de maximale score heeft.

Uitslagen 2H
Otrabeke – Lienden               1-4
SKV – Elsweide                        1-2
Dodewaard – Uni VV              2-4
Brakkenstein – De Treffers   1-1
Redichem – Candia’66          1-4
Kesteren – Excelsior Z          2-5