Verlies AZ 2000, Oranje wint weer

14 oktober 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

SC Oranje heeft zijn zege reeks in 4A zaterdag voortgezet, al ging het moeizaam. Dodewaard verloor in Arnhem met 2-1. AZ 2000 liep een forse nederlaag op bij Ede Victoria: 4-0. De topper ESCA – Duno eindigde in 1-4.

SC Oranje is na 7 wedstrijden nog zonder verliespunten. Het laaggeklasseerde Dodewaard hield in Arnhem de schade echter beperkt: 2-1. Topscorer Rifat Bugdayci en Jort Busser zorgden voor de doelpunten van de ploeg van trainer Ton Keijman.
ESCA verloor de topper tegen Duno op eigen veld met 4-1. Bij rust leidden de bezoekers als met 2-0. Alexander Bursac en Jerry Overbeek Bloem zetten de gasten in de eerste helft op 0-2. Die goals vielen na een defensiefout en uit een omstreden strafschop. Nadat Bursac met zijn tweede treffer de stand in de wteede helft naar 0-3 had getild, zorgde Tim Houweling voor de Arnhemse eretreffer: 1-3. Puin besliste daarna het duel: 1-4.
ESCA drong daarna aan, schoot tegen de paal en zag nog een bal van de Doorwerthse doellijn worden gehaald. Puin besliste daarna het duel: 1-4.
Trainer Chris Lankwarden van ESCA was niettemin tevreden over het spel van zijn ploeg. “De routine van enkele spelers van Duno gaf de doorslag. Maar wij hebben goed positiespel op de mat gelegd.”
AZ 2000 speelde uit bij Ede/Victoria een zeer zwakke eerste helft. daarin nam de thuisploeg een verdiende 3-0 voorsprong. Na de thee speelde AZ2000 wat beter en kreeg ook goede mogelijkheden met schoten op de paal en lat, maar het was Ede/Victoria dat met een counter nog een doelpunt maakte: 4-0. Wesley van Londen viel nog uit met een knieblessure. Damir Alyagic maakte na lange tijd zijn rentree.
Bij Presikhaaf zat trainer Ton Klijnhout voor het eerst op de bank. Het hielp de thuisploeg niet, want Achilles ’29 was in Arnhem oppermachtig: 1-6.

Vierde klasse A
Wodanseck – Alverna           3-1
EMM – Oranje Blauw             2-6
Ede/Victoria – AZ 2000        4-0
SC Oranje – Dodewaard        2-1
ESCA – Duno                        1-4
Presikhaaf – Achilles’29        1-6
VCA – Germania                    afg