Dure nederlagen voor AVW ’66 en ESA

8 mei 2016 | Van onze AS-redactie

AVW ’66 heeft voor het eerste sinds 5 december van het vorig jaar weer een wedstrijd in 2H van het zaterdagvoetbal verloren. Toen gingen de mannen van trainer Amir Hashemi met 3-1 onderuit bij ASC ’62. Zaterdag was de ploeg uit Dalfsen in Westervoort met dezelfde cijfers opnieuw te sterk voor AVW ’66: 1-3.

De nederlaag heeft voor AVW ’66 vergaande consequenties. De Westervoorters staan nu met Den Ham op een gedeelde tiende plaats met 34 punten. DOS Kampen (35 punten) en ZAC (37) staan daar net boven. Den Ham (uit tegen FC RDC, 2 punten) en DOS Kampen (thuis tegen Oranje Nassau, 24 punten) treffen echter tegenstanders die al zijn gedegradeerd. AVW ’66 moet de uitwedstrijd bij ZAC dus winnen om zeker te zijn van directe handhaving. In dat geval komt de ploeg van Amir Hashemi in puntenaantal gelijk met ZAC (37), maar eindigt het op basis van een beter doelsaldo boven de Zwollenaren en is het niet afhankelijk van de resultaten van DOS Kampen en Den Ham.
ASC ’62 nam zaterdag in Westervoort al in de 18e minuut de leiding. AVW ’66 moest op jacht naar de gelijkmaker, maar kon geen bres slaan in de defensie van de gasten. In de 72e minuut leek het duel bij 0-2 beslist, maar tien minuten voor tijd verkleinde de thuisploeg uit een strafschop de achterstand: 1-2. Vijf minuten voor tijd was doelman Joep Smulders van AVW ’66 echter kansloos bij een afstandsschot. Van ruim twintig meter vloog de bal als een granaat in de bovenhoek: 1-3.

esa-arnhemESA heeft zijn kansen op deelname aan de nacompetitie vrijwel zeker vergooid. De Arnhemse ploeg leed op eigen veld een 2-1 nederlaag tegen SVP. Advendo ’57 nam daardoor de derde plaats weer over van ESA, dat op de laatste speeldag nu zelf moet winnen bij Redichem. Als Advendo ’57 dan ook nog punten verspeelt in de thuiswedstrijd tegen DEV Doorn, krijgt het seizoen van ESA nog een vervolg.
In het duel met SVP kwam ESA kort voor rust op achterstand. Na de pauze sloegen de gasten nog een keer toe: 0-2. Theo Weis bracht de spanning nog wel terug, maar verder dan die ene treffer kwam de ploeg van trainer Peter Gerritsen niet meer: 1-2.  

UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL
TWEEDE KLASSE G
’t Harde – Duno D                 2-11              
FC Horst – Blauw Geel ’55   2-3
Owios – Hierden                   2-1
Terschuurse B – Lunteren    2-1
Unicum – Vios V                   5-0
Veensche Boys – Zeewolde 2-3
VVOP – Lelystad ’67             0-1 

TWEEDE KLASSE H
AVW ’66 – ASC ’62               1-3
Den Ham – Hellendoorn       0-3
Dieren – DOS Kampen        2-2
De Esch – SVI                      3-1
Hulzense Boys – DZC ’68    2-2
IJVV – ZAC                            1-5
Oranje Nassau – FC RDC   9-5
 
DERDE KLASSE A
CDW – De Treffers               1-0
DEV Doorn – Dodewaard      5-1
ESA – SVP                             1-2
SKV – VRC                            1-3
Uni VV – Keizerstad               2-1
VCA – Redichem                   4-2
Veenendaal – Advendo ’57     1-2

VIERDE KLASSE A
Hatert – Alverna                     3-1 

VIERDE KLASSE B
Barneveld – Elspeet              1-2
Ede/Victoria – Harskamp       2-0
Oene – DVOV                        4-1
Prins Bernhard – Veluwse B  1-0
Veluwezoom – VEVO             4-3
Wodanseck – EZC ’84           3-1