Verlies AFC Arnhem, Eendracht wint

20 oktober 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

AFC Arnhem heeft zondag de inhaalwedstrijd in de hoofdklasse C tegen NEC verloren. De formatie van trainer Dennis van Beukering (foto) had in de tweede helft het betere van het spel, maar juist in die fase scoorden de gasten: 0-1.

AFC Arnhem – NEC ging op de eerste speeldag niet door uit vreees voor rellen tussen Arnhemse en Nijmeegse radddraaiers. Zondag verliep het duel rimpelloos.
Voor rust kregen beide ploegen geen grote kansen. Na een 0-0 ruststand drukte AFC Arnhem de tegenstander in de tweede helft achteruit, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Dertien minuten voor tijd scoorde NEC de enige treffer van de wedstrijd: 0-1.
AFC Arnhem staat na 6 duels met 7 punten op de tiende plaats en heeft nog vier ploegen onder zich.

In de vijfde klasse F ging op de eerste speeldag het duel Eendracht – Krayenhoff om veiligheidsredenen ook niet door. Zondag werd het duel op het terrein van Krayenhoff ingehaald. Eendracht won het ’thuisduel’ met 6-1.
Yumi Plat, Sander Kok, Pelle Ypinga en Randell Tacke zetten Eendracht op een 4-0 voorsprong. Na de 4-1bepaalden Ypinga en Kok de eindstand op 6-1voor de ploeg van trainer Marlon Keizer.
Eendracht gaat in 5F na 6 duels met 16 punten aan de leiding. SDOO (13 uit 6) en Elsweide (10 uit 5) volgen.