Verheugt en Beenen starten in basis

31 augustus 2013 | Van onze AS-redactie

Met vooral vertrouwde namen beginnen de korfballers van Oost-Arnhem zaterdag aan de veldcompetitie in de Overgangsklasse B. In Leusden is Antilopen de eerste opponent voor de ploeg van trainer Ruud Ruysink.

Roos Verheugt (foto) keerde na een jaar bij het Groningse Nic terug naar Oost-Arnhem. Bob Beenen maakte de stap van het tweede team naar de hoofdmacht. Zij zijn de nieuwe namen, die naast Minke de Jager, Sanne Ligt, Esra Ruysink, Rick Verdouw, Matthijs Baerends en Thijs Broenink aan het avontuur in de Overgangsklasse gaan beginnen. Dat betekent dat er in dit jonge team voorlopig nog even geen plaats is voor de van KVZ overgekomen Pauline Wagenvoort en Jos Albers (ex KV Wageningen). “Pauline heeft in verband met een rugblessure niet de gehele voorbereiding mee kunnen draaien”, zegt Wesley ten Broek, teammanager van Oost-Arnhem. “En Jos is vorig seizoen een heel jaar uit de roulatie geweest door een knieblessure en Bob Beenen heeft het goed gedaan. Vandaar die keuzes.”

Oost-Arnhem oefende tegen Sporting Trigon 1 (8-18 zege), Drachten (13-18 verlies) en KVZ (18-18 ). Ten Broek: “De voorbereiding was dus wat wisselvallig. Toch willen we naar boven kijken, maar waar we staan, valt nog niet te zeggen. We weten ook de kracht van de andere ploegen niet. Alleen tegen Drachten hebben we gespeeld en die ploeg zal bovenin mee gaan doen. Voor ons is het belangrijk dat we een goed collectief worden.”

Programma Overgangsklasse B
Zaterdag 31 augustus

Drachten – Heerenveen
ROG – Hoogkerk
Antilopen – Oost-Arnhem (15.30 uur)
Sparta Zwolle – Amicitia