Veluwezoom vermaakt fans tegen Brummen

31 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

Sportclub Veluwezoom heeft zich in de derde klasse C hersteld van de nederlaag van tweede weken geleden bij Concordia Wehl. De Velpse ploeg haalde zondag verwoestend uit tegen Brummen: 5-0.

Vanaf de eerste minuut bepaalde Veluwezoom het spelbeeld op sportpark De Pinkenberg. Na 15 minuten werd het 1-0 door een kopbal in de kruising van Peter Schmidt na een aangesneden vrije trap van Martijn Derksen. Mark Gerritsen verdubbelde 10 minuten later de voorsprong door vanaf 20 meter raak te schieten.
Brummen kwam na rust met meer aanvallende bedoelingen uit de kleedkamer. Het bood Veluwezoom ruimte en Mohammed Alkan was de eerste die daarvan profiteerde: 3-0. Michel Kremers zorgde 20 minuten voor tijd na een fraaie aanval voor 4-0 en op aangeven van diezelfde speler bepaalde Alkan de eindstand op 5-0.
Bij Veluwezoom verving Jeroen Brouwer de geschorste doelman Jos Wenders en hij deed dat uitstekend. Zoals heel Veluwezoom prima speelde. De defensie stond als een huis en op het middenveld knokten de spelers voor iedere bal. En met 5 gescoorde goals liep het ook aanvallend op rolletjes.