Veluwezoom treurt na degradatie

1 mei 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De degradatie van Veluwezoom is na de 5-1 nederlaag bij Doetinchem een feit. Na de promotie van vorig seizoen keert de Velpse ploeg van trainer Giovanni Zweers na 1 jaar alweer terug in de vierde klasse.

“Je degradeert natuurlijk niet in 1 wedstrijd en je voelt het aankomen. Maar op het moment dat je degradeert, komt de klap toch aan”, zei elftalleider Ton Jordens van Veluwezoom na het verlies bij Doetinchem.
De nederlaag was geflatteerd, want in de 88ste minuut was de stand nog 2-1. “Het was daarna alles-of-niets en het werd niets”, zei Jordens.
De bezoekers, aantredend met 5 invallers, namen na een kwartier een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Mohammed Alkan. Vlak voor rust leidde een terugspeelbal van 25 meter op doelman Jos Wenders de gelijkmaker in. De spits van Doetinchem zat ertussen en scoorde beheerst: 1-1.
Halverwege de tweede helft kwam de thuisploeg op voorsprong. Die tik kwam Veluwezoom niet meer te boven. In de slotfase gaven de bezoekers zoveel ruimte weg dat Doetinchem nog 3 keer kon scoren: 5-1.
“Wij waren in 3C absoluut niet de minste ploeg”, meende Jordens. “Maar we hebben ondanks een grote hoeveelheid kansen te weinig gescoord. En dan kom je te staan waar je nu staat.”