Veluwezoom op scherp voor topper tegen Oene

15 april 2016 | Van onze AS-redactie

Sportclub Veluwezoom kan zaterdag in de strijd om de titel in de vierde klasse B een grote slag slaan. De ploeg van trainer Jhon van Beukering is koploper met 53 punten uit 19 duels en krijgt bezoek van achtervolger Oene, dat met nog 3 duels voor de boeg een achterstand heeft van 2 punten.

Veluwezoom, voor het eerst uitkomend met een standaardteam in de zaterdagcompetitie, is dit seizoen nog ongeslagen en alleen in de uitwedstrijden tegen dorpsgenoot DVOV en VEVO (beide 1-1) morste de Velpse ploeg punten. Negen thuiswedstrijden leverden evenzovele overwinningen op met de indrukwekkende doelcijfers 49-7. De grootste zeges in thuisduels behaalde Veluwezoom tegen Wodanseck (10-0), Veluwse Boys (9-1) en EZC ’84 (7-0). Op vreemde bodem kwam de Velpse ploeg eenmaal tot dubbele cijfers. In Epe werd het bij EZC ’84 1-10.
De suprematie van Veluwezoom in deze klasse kwam nog het best tot uitdrukking in de uitwedstrijd bij achtervolger Oene. De Velpenaren waren op 28 november 2015 veel te sterk voor de Veluwse ploeg en wonnen met 6-0. Omdat een week later Veluwezoom twee punten liet liggen tegen DVOV, kwam Oene toch weer aan kop. De Veluwse ploeg bleef tot 2 april lijstaanvoerder. Op die dag nam Veluwezoom de koppositie weer over toen Oene met 1-0 verloor bij Prins Bernhard.
Zaterdag kan de ploeg van trainer Jhon van Beukering de titel al zo goed als veilig stellen. Bij winst groeit de voorsprong naar 5 punten. Veluwezoom speelt daarna nog de lastige uitwedstrijd tegen nummer vier Elspeet en thuis tegen nummer drie VEVO, dat de Velpse ploeg in eigen huis eerder dit seizoen op 1-1 hield. Oene moet nog op bezoek bij VEVO en ontvangt op de laatste speeldag DVOV.
De wedstrijd Veluwezoom – Oene begint zaterdag (16 april) om 15.00 uur en wordt gespeeld op sportpark de Pinkenberg in Rozendaal.