Veluwezoom morst weer twee punten

2 december 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Koploper Veluwezoom heeft in de vierde klasse D na de thuisnederlaag tegen OBW (2-4) opnieuw niet kunnen winnen. Tegen Groessen kwam de Velpse ploeg zondag op sportpark De Pinkenberg niet verder dan 1-1.

Sportclub Veluwezoom won in 4D de eerste periodetitel en leek op weg na de titel. De grote voorsprong op de achtervolgers verdween de laatste weken als sneeuw voorde zon en de Velpse ploeg moet inmiddels Loil (ook 25 punten) naast zich dulden. Zelfs dorpsgenoot VVO, de nummer zes op de ranglijst, heeft met 20 punten de ploeg van trainer Giovanni Zweers weer in het vizier.
Tegen Groessen kreeg Veluwezoom in het eerste half uur de betere kansen via Cerano Lemiong, Mohammed Alkan en Jorick Dieterich. De gasten kwamen na 30 minten echter op een 1-0 voorsprong.
Na rust zorgde Alkan uit een strafschop, toegekend na een handsbal, voor de Velpse gelijkmaker. Beide ploegen kregen nog goede kansen op de winnende treffer, maar de beide doelverdedigers stonden hun mannetje.
Veluwezoom-doelman Jos Wenders (foto) is niet bezorgd over Veluwezoom. “We hebben na het behalen van de eerste periodetitel wat punten verspeeld. Maar toen hadden we het geluk dat we nu even niet hebben.”

Uitslagen Vierde klasse D
Loil – GSV ’38                          1-0
Groessen – Veluwezoom          1-1
VVO – Sprinkhanen                  2-0
Dieren – RKPSC                        0-5
Keijenburgse B – Angerlo V      afg
HC ’03 – OBW                          3-1