Veluwezoom met 9 man langs GSV’38

4 december 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Veluwezoom heeft zondag in 4D een puike prestatie geleverd. De Velpse ploeg stond nog maar met 9 spelers op het veld toen Marvin Liemkontja 2 minuten voor tijd tegen GSV’38 de winnende treffer scoorde: 4-3.

Het leek voor Veluwezoom een gemakkelijke middag te worden. Na een half uur spelen stond er al een 3-0 stand op het scorebord. Cerano Leming, Mohammed Alkan en Jordy Goudriaan zorgden voor de Velpse treffers.
Een rode kaart voor Martijn Derksen zorgde echter voor de ommekeer in de wedstrijd. “Op Martijn werd een overtreding gemaakt en daar floot de scheidsrechter ook voor”, zei trainer Giovanni Zweers van Veluwezoom na afloop. “Maar Martijn deelde ook nog een tikje uit en daar kreeg hij rood voor.”
Met 10 man verloor de thuisclub meteen de grip op de wedstrijd. “We hadden op dat moment al met 6-0 voor moeten staan, maar bij rust stond het ineens 3-2”, sprak Zweers. “Maar zelfs met 10 man kregen we in de tweede helft nog kansen. Ik heb 4 hele grote geteld.”
Het leverde geen doelpunten op en 7 minuten voor tijd kreeg Veluwezoom daarvoor de rekening gepresenteerd. Aanvoerder Mark Gerritsen, op de doellijn staand, kreeg de bal tegen zijn hand. Dat betekende een tweede rode kaart en een strafschop tegen: 3-3.
Veluwezoom overwon die tegenslag en vlak voor tijd scoorde Marvin Liemkontja na een prima aanval de prachtige winnende treffer: 4-3. “Ik ben trots op de ploeg”, zei Zweers na afloop.

Uitslagen Vierde klasse D
RKPSC – VVO                        2-2
Veluwezoom- GSV’38         4-3
Loil – OBW                             0-2
Angerlo V – Brummen        2-0
’t Peeske – HC’03                 0-1
Kilder – Etten                        1-5