Veluwezoom laat bij VIOD kansen liggen

13 februari 2011 | Van onze AS-redactie

Sportclub Veluwezoom hield in de derde klasse C een punt over aan het bezoek bij VIOD. In Doetinchem scoorde Mohammed Alkan na rust de gelijkmaker voor de Velpse ploeg: 1-1.

Een gelijkspel lijkt een goed resultaat, maar trainer Giovanni Zweers vond dat zijn ploeg toch wat te weinig had gekregen. “We hebben na de pauze voldoende kansen gekregen, maar het afronden is toch nog een manco bij ons. In die zin hebben we onszelf behoorlijk te kort gedaan.”
in de openingsfase was veluwezoom de onderliggende partij. Zweers: “We straalden in de eerste 20 minuten niet het geloof uit dat we hier punten konden pakken. We waren afwachtend, passief. Pas nadat we door een schitterende goal van VIOD op achterstand waren gekomen, trokken we de wedstrijd naar ons toe.”
Een kwartier na rust zorgde Mohammed Alkan op aangeven van onno Kooiker voor de gelijkmaker: 1-1. In de 70ste minuut moest de thuisclub met 10 man verder toen een verdediger zijn tweede gele kaart kreeg. Zweers: “we hadden daarvan moeten profiteren. we kregen ook kansen via Michel Kremers, Onno Kooiker, Mohammed Alkan en Sergio Vianen, maar het doelpunt bleef uit. Maar we houden ons vast aan het positieve, we creëren in ieder geval genoeg kansen.”

Uitslagen derde klasse C
FC Trias – SML                      2-1
Angeren – WVC                    1-4
DCS – Ruurlo                        4-1
Doetinchem – Brummen    1-1
Pax – Concordia Wehl         2-0
VIOD – Veluwezoom            1-1